Στην τελική ευθεία για την έκδοση του βουλεύματος που θα παραπέμπει -ή δεν θα παραπέμπει- σε δίκη τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής , βρίσκεται το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Μετά από πολύμηνη ανάκριση και μία εισαγγελική πρόταση «μαμούθ» με την οποία ο εισαγγελέας ζητούσε την παραπομπή σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, η ώρα του συμβουλίου έφτασε. Εάν υιοθετήσει την κρίση του εισαγγελέα, μέσα στο Μάρτιο πιθανολογείται ότι η δίκη θα αρχίσει με 70 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο του του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως στόχο την επιβολή της ιδεολογίας τους δια της βίας. Μάλιστα ο εισαγγελέας, περιγράφει μία μία τις επιθέσεις των μελών της Χ.Α, τη δομή της, την εκπαίδευση, τα τάγματα εφόδου, την απόλυτη υπακοή στον αρχηγό αλλά και την στρατιωτική ιεραρχία της. Για τον εισαγγελέα, η ιδεολογία των Χρυσαυγιτών είναι ποινικά αδιάφορη, το θέμα είναι οι πράξεις που φέρονται ότι τέλεσαν.
Η απαρχή της δικαστικής διερεύνησης έγινε αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, με μία σειρά δικογραφιών να διαβιβάζονται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να συσχετιστούν.
Η δολοφονία Φύσσα, η επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων, η δολοφονία του Πακιστανού Λουγκμάν, σειρά επιθέσεων σε κοινωνικούς χώρους, ήταν μερικές από τις δικογραφίες που ερεύνησαν οι εφέτες ανακρίτριες, προφυλακίζοντας αρκετά στελέχη αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στον αντίποδα, τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μιλούν για πολιτική δίωξη επειδή είχαν -και έχουν-υψηλά εκλογικά ποσοστά, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα ήταν μεγαλύτερα εάν τα στελέχη της και δη ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν πίσω από τα κάγκελα…
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας