ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Ο Σόιμπλε τώρα τα αλλάζει – Λέει πως δεν είπε τον Βαρουφάκη «ανόητα αφελή» – Δείτε πως τον είπε

Ο Σόιμπλε τώρα τα αλλάζει – Λέει πως δεν είπε τον Βαρουφάκη «ανόητα αφελή» – Δείτε πως τον είπε

Νέο… επεισόδιο στην υπόθεση της «κόντρας» Βαρουφάκη-Σόιμπλε με αφορμή… τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις 10 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, απαντώντας στην τελευταία ερώτηση που του υπεβλήθη, δήλωσε: «Το ότι είναι (ενν. τον Γ. Βαρουφάκη) τώρα ξαφνικά πολιτικά αφελής στο θέμα «επικοινωνία» μου είναι εντελώς καινούργιο, του είπα», απαντά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τονίζει ότι «αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που του προσάπτεται από σήμερα το πρωί».

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με την κλιμάκωση των τόνων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο Γερμανός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε χθες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, δεν μπορώ να διαπιστώσω άλλον τόνο από αυτόν που είχαμε πάντα. Είναι ένας αντικειμενικός τόνος. Είναι ένας τόνος προσανατολισμένος στις λύσεις. Με αυτή την έννοια εκφράζεται η γερμανική κυβέρνηση, εκφράζονται οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης, για παράδειγμα εντός του Eurogroup».

Σόιμπλε: Εκνευρίστηκα με την Ελλάδα

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ακολουθεί την τακτική «μια κρύο, μια ζέστη». Επανερχόμενος στο θέμα, δήλωσε απόψε ότι εκνευρίστηκε από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δεν θέλει να το συζητήσει άλλο.

«Δοκιμάσαμε την εμπειρία συγκεκριμένου εκνευρισμού ενόσω βοηθούσαμε την Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο γι” αυτό» είπε ο Σόιμπλε. Μάλιστα, έσπευσε να προσθέσει ειρωνικά:

«Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό δε βοηθάει».

Από… κοντά και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, άφησε τις σπόντες του για την Ελλάδα: «Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη, να ακολουθείς τους κανόνες».

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : tro-ma-ktiko

Related posts