Search
karamanlis_533_355

Ο ρόλος του Καραμανλή στην εύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας

Ένα από τα πρόσωπα που πρόκειται να παίξει σημαντικό στη εύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Ο Κώστας Καραμανλής έχει αποδείξει ότι ξέρει ποιο είναι το καθήκον του και με παραταξιακή συνείδηση κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να χρειαστεί να του το ζητήσει κανείς» είχε πει προ ημερών σε συνέντευξή του ο στενός του συνεργάτης Βαγγέλης Αντώναρος ο οποίος έδωσε το στίγμα της στάσης που θα ακολουθήσει ο πρώην πρωθυπουργός αυτή την κρίσιμη περίοδο για την πορεία της χώρας.

Παρά τη συνεπή στάση που έχει κρατήσει μετά το 2009 αποφεύγοντας κάθε πολιτική παρέμβαση τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις όσο και για τα εσωτερικά της ΝΔ. Σε αντίθεση με άλλους προέδρους της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής έχει επιλέξει να μην δημιουργεί με την παρουσία του και τις κινήσεις του εστίες αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του την προηγούμενη εβδομάδα να δώσει το παρών σε δυο γεύματα με βουλευτές της ΝΔ. Με αφορμή την ονομαστική εορτή του Ανδρέα Κουτσούμπα και του Ανδρέα Μαρίνου ο πρώην πρωθυπουργός αν και απέφυγε οποιαδήποτε κουβέντα για τις πολιτικές εξελίξεις ωστόσο φρόντισε να στείλει τα δικά του μήνυμα προς τους βουλευτές σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό τους, οι οποίοι αγωνιούν για την επανεκλογή τους, αφού βάση των δημοσκοπικών δεδομένων η ΝΔ είναι σταθερά δεύτερη, υποστηρίζει πως « δεν πρέπει να μας πιάνει ηττοπάθεια.. » υπενθυμίζοντας την εκλογική περίοδο του 2009 όπου « ενω εγω έτρεχα αντι να μειωθεί η διαφορά, μεγάλωσε λογω της ηττοπάθειας που είχε κυριεύσει τα στελέχη και τους οπαδούς μας .. Δεν πρέπει να επαναληφθεί και τώρα, πρέπει να τρέξουμε και να περάσουμε μπροστά έστω και με μια ψήφο».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ο στόχος της εξεύρεσης των 180, για την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή οτι πλεον είναι πιο κοντά απο ποτέ. «Είναι δύσκολο αλλά οχι ανέφικτο, αξίζει να προσπαθήσουμε ..» λέει ο ίδιος ενω εδω και καιρό ήταν υπερ της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής κάτι που είχε μεταφέρει και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά από τα μέσα Ιουλίου όταν βρέθηκαν σε σπίτι κοινού τους φίλου . Άλλωστε φρόντισε αμέσως να στηρίξει την επιλογή της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Ο Κώστας Καραμανλής μόνο αμέτοχος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μόνο αμέτοχος δεν πρόκειται να μείνει σε αυτή την προσπάθεια,αφού και αυτός με τον τρόπο του, χωρίς να εμπλέκεται άμεσα, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Καραμανλής έχει ξεκινήσει ήδη τις παρασκηνιακές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της συγκρότησης της προεδρικής πλειοψηφίας των 180, κάτι που είχε συζητηθεί εκτενώς στο γεύμα με τον πρωθυπουργό σε εστιατόριο του «Hilton» προς ολίγων εβδομάδων.

Ήδη έχει συναντηθεί στο γραφείο του με τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγιώτη Μελά ο οποίος είχε πει στο παρελθόν «ευχαρίστως θα ψήφιζε για πρόεδρο τον Καραμανλή» χωρίς να υπάρχει στην ουσία τέτοιο ζήτημα. Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Γίαννης Κουράκος είναι κουμπάρος του πρώην γραμματέα της ΝΔ επι Καραμανλή, Λευτέρη Ζαγορίτη και διατηρεί άριστες σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον.

Ακόμα και η Μαρία – Κόλλια Τσαρούχα, αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά των Αναεξαρτήτων Ελλήνων, εκλέγεται στη γενέτειρα του Εθνάρχη, στις Σέρρες και ουδέποτε έκρυψε τα καραμανλικά της συναισθήματα.

Σε συνεχή επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Βουλή Βύρων Πολύδωρας και δεν είναι λόγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η σθεναρή του στάση, θα μπορούσε να καμφθεί μόνο με παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, αφού παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα με τον Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός τον είχε τιμήσει με τη θέση του υπουργού Δημοσίας Τάξης στις κυβερνήσεις του.Τέλος, άριστες σχέσεις διατηρεί με τον Γιώργο Κασαπίδη ο οποίος εκλέχτηκε πρώτη φορά επι Καραμναλή το 2004 και αισθάνεται πιο κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ και ο ανεξάρτητος βουλευτής τον επισκέπτεται στο γραφείο του.

Με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες το επόμενο διάστημα όσο θα πλησιάζουμε προς την προεδρική εκλογή και όσο το τοπίο θα παραμένει ρευστό και θα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών, ο Κώστας Καραμανλής θα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βουλευτών αλλά και των στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης. Έτσι και αλλιώς οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για την επόμενη μέρα έχει ως βάση τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και εάν ο ίδιος σταθερά κρατάει αποστάσεις από κάθε σχετική κουβέντα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *