Η Κέιτ Όγκ είχε την τελευταία της ευκαιρία να αποχαιρετήσει το πρόωρο μωρό της. Οι γιατροί μόλις είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να το επαναφέρουν στη ζωή και το έδωσαν στη μητέρα του για να το αγκαλιάσει για τελευταία φορά.
Η απαρηγόρητη μητέρα αγκάλιασε τον άψυχο γιο της, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 900 γραμμάρια, τον έσφιξε σφιχτά πάνω της και του είπε ότι τον αγαπάει πολύ και ότι δεν πρόκειται να τον αφήσει να φύγει μακριά της.
Αν και η δίδυμη αδερφή του μικρού Τζέιμι, η Έμιλι, είχε γεννηθεί χωρίς προβλήματα, οι γιατροί είπαν στην μητέρα ότι μετά από 20 λεπτά μάχης με το θάνατο, το αγόρι της είχε σταματήσει να αναπνέει. Λίγο μετά το δήλωσαν νεκρό.
Τότε η μητέρα ζήτησε από τους γιατρούς να της φέρουν τον Τζέιμι για να τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά. Οι γιατροί σεβάστηκαν την επιθυμία της και σε λίγα λεπτά το νεκρό μωρό της βρίσκονταν στην αγκαλιά της.

Η Κέιτ το κρατούσε σφιχτά πάνω της, το φιλούσε, το άγγιζε, του μιλούσε για δυο ολόκληρες ώρες. Μέχρι που κάτι παράξενο συνέβη..
«Τράβηξα λίγο τη πυτζάμα μου και τον τοποθέτησα στο στήθος μου. Με το χέρι μου κρατούσα το κεφαλάκι του και το χάιδευα. Άρχισα να του μιλάω. Του είπα πως τον λένε, ότι είχε μια αδερφή. Του είπα όλα όσα θα κάναμε μαζί όταν θα μεγάλωνε.»
Δυο ώρες μετά το μικρό αγόρι άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής. Έμοιαζε με ένα αδύναμο λαχάνιασμα. Η μητέρα φώναξε τους γιατρούς, τους το είπε, αλλά αυτοί την απογοήτευσαν λέγοντας της ότι δεν ήταν παρά μια αντανακλαστική κίνηση.
Η μητέρα του δεν σταμάτησε να ελπίζει. Έβαλε λίγο μητρικό γάλα στο δάχτυλό της και το έβαλε στο στόμα του και τότε.. το μωρό άρχισε να αναπνέει κανονικά!
«Σκέφτηκα, Θεέ μου, τι συμβαίνει»», είπε η Κέιτ. «Λίγη ώρα αργότερα άνοιξε τα μάτια του. Ήταν ένα θαύμα. Στη συνέχεια άπλωσε το χέρι του και άρπαξε το δάχτυλο μου. άρχισε να γυρνάει το κεφάλι του από την μια και από την άλλη πλευρά. Φώναξα τον γιατρό και του έδειξα τον Τζέιμι. Αυτός είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό και μονολογούσε «δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω».»

Η μητέρα από την Αυστραλία προσπαθώντας να εξηγήσει το θαύμα μίλησε αργότερα για την σημασία της επαφής του δέρματος της μητέρας με το δέρμα του άρρωστου μωρού. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα νοσοκομεία της Βρετανίας.
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μωρά που γεννιούνται με κάποιο σοβαρό πρόβλημα μπαίνουν σε μονάδα εντατικής φροντίδας.
Η «τεχνική καγκουρό» , ένα όνομά το οποίο πήρε από τον τρόπο που τα καγκουρό κρατούν τα μικρά τους πάνω στο σώμα τους, επιτρέπει στη μητέρα να ενεργήσει ως ανθρώπινη θερμοκοιτίδα για να κρατήσει το μωρό της ζεστό και σε διέγερση. Ταυτόχρονα τα πρόωρα και τα χαμηλού βάρους μωρά που η μητέρα τους εφάρμοσε αυτή τη τεχνική, παρατηρήθηκε ότι έχουν χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης, λιγότερες σοβαρές ασθένειες, βελτίωση του ύπνου και μειωμένο κίνδυνο υποθερμίας.
Δείτε τους ευτυχισμένους γονείς του μικρού Τζέιμι στο βίντεο:

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!