ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
Search
MOSCOVICI_DIEWELT

“Να μην κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος”! Απειλή – προειδοποίηση από Μοσκοβισί!

– Σεβόμαστε την επιλογή των Ελλήνων πολιτών, αλλά η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις λέει ο Π. Μοσκοβισί
– Ένα 24ωρο πριν την πενταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες οι δηλώσεις – τελεσίγραφο του επιτρόπου Οικονομικών
– Για κίνδυνο από την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση κάνει λόγο ο Μοσκοβισί

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από επίσημα χείλη κάτι ανάλογο σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ενώ όλοι οι εταίροι μιλούν για σταθερή πρόθεση να μείνει η ελλάδα στο ευρώ ο επίτροπος Οικονομικών της Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα, μια μέρα πριν τη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκερ, Τουσκ και Ντράγκι η Die Welt λέει ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρηθούν.

“Να μην κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος”, λέει χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί και αυτός είναι φυσικά και ο τίτλος που επιλέγει για τη συνέντευξη η γερμανική εφημερίδα.

Η απειλή είναι μάλιστα σε κάποια σημεία της συνέντευξης εμφανή. Ο Γάλλος επίτροπος κάνει λόγο για κίνδυνο οικονομικού ατυχήματος και αναφέρεται σε διαπραγμάτευση που πάει πολύ αργά… Λέει χαρακτηριστικά πως σέβεται τις επιλογές του ελληνικού λαού που διάλεξε μια νέα κυβέρνηση ωστόσο η χώρα έχει αναλάβει δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσει και συμπληρώνει με νόημα για το που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή:
“Χρειαζόμαστε μία Ελλάδα που θα έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη Σε αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε, αλλά τα πράγματα πάνε αργά, πολύ αργά”, αφήνοντας να εννοηθεί πως χάνεται πολύτιμος χρόνος π[ου μπορεί να έχει επιπτώσεις.

Μάλιστα ο επίτροπος Οικονομικών επιλέγει αυτή τη στιγμή να μιλήσει για Grexit αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό για την Ευρώπη τονίζοντας πως θα είναι περιορισμένες, σε οικονομικό επίπεδο:
“Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γάλλος επίτροπος πάντως ξεκαθαρίζει ότι στο Eurogroup έχει εκφραστεί έντονη επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

 

Πηγή

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια




Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *