Search
mosxari-me-makarounes

Μοσχάρι κοκκινιστό µε µακαρούνες

Μία από τις δεκάδες συνταγές από τo βιβλίο «Μοσχάρι» της νέας σειράς βιβλίων μαγειρικής

«Καθημερινές Γεύσεις». Αυτήν την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή.

Υλικά
  • 1.200 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ουρά, κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκ.
  • 50 ml ελαιόλαδο + 80 ml επιπλέον, για το σερβίρισµα
  • 1 φιάλη (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
  • 10 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουµε), καθαρισµένες, ολόκληρες
  • 4 µικρά ξερά κρεµµύδια, καθαρισµένα και ολόκληρα
  • 2 µέτρια καρότα, καθαρισµένα και ολόκληρα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, καθαρισµένα και ολόκληρα
  • 10 κεδροκούκουτσα (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µπαχαράδικα)
  • 1 κουτ. σούπας κόκκοι µαύρου πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. σούπας θυµάρι ξερό, τριµµένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντοµάτας, αραιωμένος σε 150 ml νερό
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοµατάκια, µε το χυµό τους, ψιλοκοµµένα
  • 1 πακέτο χωριάτικα ζυµαρικά (όπως µακαρούνες ή στριφτάρια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
  • τα φύλλα από 1/2 µάτσο µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 1 ώρα Μαγείρεμα 5 ώρες

ΔιαδικασίαΣε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρέας για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα το κρασί, τα σκόρδα, τα κρεµµύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τυλίγουµε σε ένα µικρό κοµµάτι τουλπάνι τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι και τη δάφνη, δένουµε µε σπάγκο και το βυθίζουµε στο κρασί.

Βάζουµε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Παράλληλα, με μια τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε το φαγητό. Προσθέτουµε τον πελτέ, την ντομάτα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και χαµηλώνουµε τη φωτιά τόσο ώστε το υγρό µόλις που να ανακινείται. Σκεπάζουµε και σιγοµαγειρεύουµε για 4 ώρες. Αποσύρουµε και αφήνουµε στην άκρη για 1 ώρα, µέχρι το φαγητό να κρυώσει. Βγάζουµε τις φέτες του κρέατος σε µια πιατέλα. Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά. Σουρώνουμε το ζουμί, πιέζουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικά για να έχουμε το μέγιστο της γεύσης τους και τα πετάμε. Ξαναρίχνουµε το ζουμί στην κατσαρόλα και βράζουµε σε δυνατή φωτιά, µέχρι να µειωθεί στα 700 ml.

Προσθέτουμε το κρέας, ζεσταίνουµε για 1 λεπτό και αποσύρουµε. Στο µεταξύ, βράζουµε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουµε και τα ξαναρίχνουµε στην κατσαρόλα. Παίρνουµε περίπου τη µισή ποσότητα σάλτσας, τη ρίχνουµε στα ζυµαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουµε. Ρίχνουμε το µαϊντανό, τα 80 ml επιπλέον λάδι, ανακατεύουµε και σερβίρουµε το κρέας µε τα ζυµαρικά και µε τη σάλτσα.

Πηγή

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *