Search
1427293180-799bad5a3b514f096e69bbc4a7896cd9-810x426

Μοιάζει με ένα συνηθισμένο κοχύλι. Όταν όμως κουνηθεί θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

Το χταπόδι είναι ένα μαλάκιο. Τα μαλάκια (Mollusca) αποτελούν μια τεράστια συνομοταξία ζώων, την πολυπληθέστερη μετά τα αρθρόποδα, με πάνω από 100.000 είδη.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε τις μοναδικές ικανότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα χταπόδι για να δημιουργήσει ένα αμυντικό περιβάλλον ώστε να του παρέχει ασφάλεια.

Γνωστά για την ασυνήθιστη συμπεριφορά τους στο βίντεο μας ξαφνιάζουν για μια ακόμη φορά.

Αυτό το χαριτωμένο, ντροπαλό χταπόδι συγκεντρώνει κοχύλια από το βυθό του ωκεανού, ώστε να μπορέσει να οικοδομήσει μια ασφαλή κρυψώνα από τα αρπακτικά ζώα η και για να κρυφτεί για ενδεχόμενη επίθεση.

Επειδή έχει τάσεις κλεπτομανίας του έδωσαν το παρατσούκλι, «Kleptopus». Ένα πραγματικά ξεχωριστό πλάσμα! Πάντα ο βυθός θα είναι κάτι που μας εντυπωσιάζει!

Δείτε το βίντεο

 

ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *