Στην περιοχή Λεμονιά των Ιωαννίνων λίγο πριν τα ξημερώματα της Κυριακής κάτοικος εντόπισε τα δύο κουτάβια απαγχονισμένα, να κρέμονται από τις ξύλινες παλέτες που τα προστάτευαν.

Ένα από τα ζώα, που ήταν αλυσοδεμένα κοντά τους, έχει κακοποιηθεί όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Γιώτα Σπήτα, αντιπρόεδρος του συλλόγου για την ηθική μεταχείριση των ζώων ΑΝΙΜΑ. Tα μάτια του ενήλικου αρσενικού ζώου έχουν θολώσει, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.

Τα μάτια του είναι θολά ενώ δίπλα του κρέμονται τα νεκρά κουτάβια.

Το αν τα σκυλάκια σκοτώθηκαν με άλλο τρόπο και στη συνέχεια κρεμάστηκαν από τον δράστη δεν το γνωρίζουμε καθώς γι’ αυτό θα απαιτηθεί νεκροψία.

Τα κουτάβια και ο ενήλικος σκύλος δεν ήταν αδέσποτα. Ζούσαν μαζί με άλλα (ενήλικα και νεαρά) σκυλιά σ’ ένα κτήμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λεμονιά του Δήμου Ιωαννιτών. Οι συνθήκες διαβίωσης και των νεκρών ζώων και όσων βρίσκονται ακόμα εκεί είναι κακές και αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες γείτονες είχαν έρθει συχνά σε αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη των σκυλιών, που προφανώς ζευγαρώνουν ανεξέλεγκα αφού δεν έχουν στειρωθεί. Τίποτα όμως δεν δικαιολογεί αυτό το φρικτό έγκλημα, που έγινε εις βάρος αυτών των πλασμάτων, τα οποία μόνο υφίστανται και δεν επιλέγουν.

Για το έγκλημα αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων αύριο θα απευθυνθούν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίων για τα περαιτέρω.

Πηγή: http://zoosos.gr/

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!