Search
tromaktiko18

Κύριε Υπουργέ Παιδείας μήπως το bullying ξεκινάει από τους ίδιους τους δασκάλους;

Γράφει ο Α.
Το ερώτημα είναι σοβαρό Κύριε Υπουργέ. Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς δάσκαλοι και καθηγητές σε σχολεία της χώρας μας αφήνουν μέσα στις σχολικές αίθουσες εν ώρα μαθήματος να…
γίνονται διαγωνισμοί ανάδειξης ομορφιάς, διαγωνισμοί του πιο συμπαθητικού, ακόμα και διαγωνισμοί του πιο καλοντυμένου μαθητή της τάξης.

Κύριε Υπουργέ, αυτά δεν γίνονται τώρα, αλλά από τότε που ήμουν εγώ μαθητής. Δηλαδή από του 90.

Ποιος λοιπόν ο σκοπός αυτών των άτυπων διαγωνισμών; Και ποιος επινόησε αυτές τις πρακτικές;
Ποιος δίνει εντολή να φτιάχνονται χάρτινες κορόνες ως στέμματα για τους νικητές των διαγωνισμών;

Με ποια λογική οι δάσκαλοι και καθηγητές τρώνε μαθητικές ώρες για να δημιουργήσουν είδωλα, μίση και θλίψη;

Είδωλα γιατί οι μαθητές που είναι εν τέλη οι «νικητές» σε αυτούς τους διαγωνισμούς γίνονται οι «in» της τάξης, ενδεχομένως και του σχολείου, άρα λόγω εφηβείας γίνονται υπερόπτες, αλαζόνες και ενδεχομένως οι «νταήδες» και θύτες περιπτώσεων bullying, υπό τον μανδύα της «νίκης» από τους διαγωνισμούς.

Τι γίνεται όμως με τους «χαμένους» αυτών διαγωνισμών;

Δημιουργείται θλίψη, ανασφάλεια, περιθωριοποίηση, και πολύ συχνά δέχονται επιθέσεις bullying ως μαθητές περιθωριακοί ή αντιπαθητικοί.

Κύριε Αριστείδη Μπαλτά, σεβόμενος την σταδιοδρομία σας ως Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», σταματήστε αυτή την κατρακύλα και πάρτε δραστικά μέτρα διδάσκοντας ήθος πρώτα στους δασκάλους και καθηγητές που υπηρετούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, για να μην θρηνήσουμε και άλλον Βαγγέλη.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *