Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης βγήκε στη στεριά, όταν όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο, άρχισε να συγκεντρώνεται προς το μέρος του…Ένας νεαρός ψαροντουφεκάς ψάρεψε το λαγόψαρο της φωτογραφίας στον Τσούτσουρο, στα βράχια πίσω από το λιμάνι. Το συγκεκριμένο ψάρι είναι επικίνδυνο μόνο αν φαγωθεί και όπως είναι γνωστό, έχει κάνει την εμφάνιση του σε Λιβυκό και Αιγαίο τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στο σημείο μαζεύτηκαν μικροί και μεγάλοι ψαράδες που έβγαζαν φωτογραφίες και συζητούσαν για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ψαριού…

Στη χώρα δεν καταναλώνεται, λόγω των τοξικών ουσιών, αλλά σε χώρες θεωρείται εκλεκτός μεζές. Οι σεφ που το καθαρίζουν, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί, διότι ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτούς που θα το καταναλώσουν. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περιπτώσεις αλίευσης ή εμφάνισης λαγόψαρου ή λαγοκέφαλου, σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα και η Χαλκιδική.

Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα »Τοπικά Νέα» του NewsIt
Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

Πηγή: candianews.gr

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!