Search
78d35c5f3c403887a4f77ee274ce036a

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ με τις δηλώσεις δασκάλας σε μαθήτριες:»Όσες δεν φορούν μαντίλα αξίζουν τον βιασμό»

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην βόρεια Τουρκία με δασκάλα που είπε στις μαθήτριές της πως αξίζουν τον βιασμό αν δεν φορούν μαντίλα.

«Δεν καλύπτετε το κεφάλι σας, οπότε ο βιασμός ή το να σας συμβεί κάτι κακό είναι επιτρεπτό», φέρεται να είπε η καθηγήτρια στο Halil Rıfat Paşa Middle School, σύμφωνα με όσα ανέφεραν γονείς σε τουρκικό δίκτυο.

Η δασκάλα ενοχλήθηκε από την φασαρία που έκαναν οι μαθητές στο κατ΄ επιλογήν μάθημα για το Κοράνι και προέβη σε αυτήν την δήλωση.

Σύμφωνα με τους γονείς, μεταξύ άλλων η δασκάλα τόνισε στα κορίτσια πως αντί να πηγαίνουν σε διαδηλώσεις για την Özgecan Aslan, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε, να προσεύχονται γι αυτήν.

Παρά την απολογία της δασκάλας, οι γονείς επιμένουν να κινηθούν νομικά κατά αυτής.

Η διδαχή του Κορανιού αποτελεί μάθημα στην Τουρκία από το 2012. Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται ότι οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης στην Τουρκία έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν, αν θα παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα, ζητώντας τον σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των γονιών τους και εγγύηση στο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *