Search
KERI THRINOS

Θρήνος για την ελληνική δημοσιογραφία! Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Κατημερτζή

Γεννημένη στην Αθήνα το 1950, σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όμηρος και στη Δημόσια Σχολή Ξεναγών. Μιλούσε αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά και εργάστηκε επί σειρά ετών ως ξεναγός.

Η δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή, σε ηλικία 64 ετών, έφυγε για πάντα από κόντα μας το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Απριλίου, μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα, ύστερα από βραχεία νοσηλεία και απέλπιδα μάχη με τον καρκίνο.

Η είσοδός της στη δημοσιογραφία έγινε το 1979 στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη και την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στην Αυγή. Η συνεργασία της με την εφημερίδα τα Νέα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και διήρκεσε μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 2009. Διαπιστευμένη συντάκτρια στο Υπουργείο Πολιτισμού, διακρίθηκε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Μπότση.

Εύστροφη, με οξύ κριτικό πνεύμα και εξαιρετικά ευθύβολη στις παρατηρήσεις της, γλαφυρή και απολαυστική στη γραφή της, ανανέωσε το αρχαιολογικό ρεπορτάζ με ενδιαφέρουσες έρευνες που έκαναν την αρχαιοελληνική κληρονομιά και τα ζητήματα διαχείρισής της προσιτά στο ευρύ κοινό.

ΠΗΓΗ www.athensmagazine.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *