Οι κρέπες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση εδέσματος: όταν είναι αλμυρές μπορούν να σερβιριστούν σαν ορεκτικό ενώ όταν είναι γλυκές αποτελούν ένα εξαίσιο επιδόρπιο. Ταυτόχρονα είναι και πολύ εύκολες στην ετοιμασία και με λίγη φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαίσιο πιάτο!
Η παρακάτω συνταγή για κρέπες ήρθε να αντικαταστήσει την προηγούμενη συνταγή που χρησιμοποιούσα και πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερη, μπορείτε να τις δοκιμάσετε και τις δύο και να κρατήσετε όποια σας αρέσει, οι δοκιμές είναι δωρεάν!
Υλικά
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γρ. αλάτι για αλμυρές κρέπες ή 2 γρ. ζάχαρη για γλυκές κρέπες
- 120 γρ. φρέσκο γάλα
- 120 γρ. νερό
- 2 αυγά
- 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
Μέθοδος Παρασκευής
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι (ή τη ζάχαρη).
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το γάλα.
- Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμειγνύουμε καλά με μια σπάτουλα. (όχι με σύρμα γιατί κάνει φυσαλίδες)
- Προσθέτουμε μια ποσότητα από το μείγμα στην κρεπιέρα μας, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέπα και την αφήνουμε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να βγάζει ατμούς την γυρνάμε με την σπάτουλα και αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
- Στην συνέχεια πρέπει να διπλώσουμε ή να τυλίξουμε την κρέπα ανάλογα για ποιο σκοπό την προορίζουμε.
- Αν θέλετε να την σερβίρετε σαν ορεκτικό είναι προτιμότερο να την τυλίξετε σε ρολό.
- Αν θέλετε να την σερβίρετε σαν επιδόρπιο καλύτερα να την διπλώσετε.
loading...
Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!