ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Ν. Δ.

Αγαπητέ Αντώνη.

Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που παρευρέθηκαν στην ομιλία σου πριν μερικές ημέρες στο Ρόδος Παλλάς. Ήρθα διότι με κάλεσε προσωπικά η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου αλλά ήρθα και με την ιδιότητα μου ως μέλος της Ευρωπαϊκής λαϊκής δεξιάς και του διεθνούς European Movement. Φυσικά δεν έτρεξα και εγώ σαν κάποιους λιγούρηδες που για να αποκτήσουν και μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας έτρεξαν για να σε αγκαλιάσουν και να σε φιλήσουν, διότι εκτός από τα αγνά μέλη έτρεξαν και κάποιοι, γλειφτες και κομματικοί χαμαιλέοντες που αλλάζουν πολιτικά πρόσωπα και συμφέροντα αναλόγως των δικών τους συμφερόντων και όχι για το γενικό καλό της παράταξης.

Ήρθα στην ομιλία σου για την ουσία της ομιλίας, να σε ακούσω προσωπικά και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Άλλωστε ως ένθερμος οπαδός του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού που είναι η επίσημη πολιτική γραμμή της Ν. Δ. όπως ο ίδιος το έχεις εξαγγείλει είμαι γνώστης καλύτερα από τον κάθε γλειφτη, τι θα πει Κοινωνικός Φιλελευθερισμός και έχω γράψει και άρθρα στον τοπικό τύπο για το θέμα αυτό. Είμαι ο Kκοινωνικός Λειτουργός Γιώργος Νικολής, πρώην τομεαρχης Κοινωνικών οργανώσεων και Κοινωνικής συνοχής της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που όμως παραιτήθηκα από την θέση μου διότι δεν βρήκα υποστήριξη αλλά και ως απογοήτευση και ως διαμαρτυρία για το ότι δεν πραγματοποίησες τις εξαγγελίες σου στο Ζάππειο ένα και δυο.

Είμαι αυτός που στην φωτογραφία στέκετε από πάνω σου και κρατεί την καρέκλα σου σαν να είμαι ο προσωπικός σου σωματοφύλακας, όταν επισκέφτηκες την Ρόδο προεκλογικά το 2012. Είμαι αυτός που έδωσε αγώνες και μέσω των ΜΜΕ και συνέβαλε στην τεράστια επιτυχία της Ν. Δ. στις βουλευτικές εκλογές στα Δωδεκάνησα το 2012. Αναγνωρίζω τον αγώνα σου να κρατήσεις όρθια την Ελλάδα και υποκλίνομαι την αστείρευτη εργασιακή σου δυναμικότητα αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά.

Αναγνωρίζω ότι παρέλαβες μια χώρα στο χάος σε μια καθοριστική για το μέλλον της πατρίδος εποχή, και την κράτησες όρθια αν και έγιναν θυσίες, αρκετές θυσίες, τίποτα δεν κερδίζετε χωρίς αγώνα. Αναγνωρίζω ότι παρά τους διαφόρους κινδύνους που περικλείουν την χώρα μας, κατάφερες ως πρωθυπουργός να δημιουργήσεις και να κρατήσεις μια σταθερότητα στην Ελλάδα και ως αποτέλεσμα αυτής της σταθερότητας και τα νούμερα ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα.

Αν δεν υπήρχε αυτή η σταθερότητα στην χώρα, δεν θα είχαμε όχι αύξηση αλλά καθόλου τουρισμό κάτι που θα επεσήμαινε την καταστροφή της οικονομίας και όχι μόνο αν αναλογιστούμε και τις κοινωνικές συνέπειες. Ως μέλος του διεθνούς European Movement αναγνωρίζω και στηρίζω την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας που υποστηρίζεις και αναγνωρίζω εν μέρη και τις διάφορες υποχωρήσεις που έχεις κάνει αναγκαστικά. Άλλωστε όταν είσαι υπερχρεωμένος σαν χώρα με λάθη άλλων, όχι δικά σου, διότι εσύ παρέλαβες το χάος από τον ΓΑΠ, δεν έχεις και πολλά περιθώρια να πουλάς μαγκιές και τσαμπουκά. Αναγνωρίζω τον αγώνα σου για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς που κατέστρεψε και καταστρέφει την πατρίδα μας. Αναγνωρίζω όλους σου τους αγώνες ως πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, να κρατήσεις σταθερή και όρθια την χώρα μας σε ένα διαταραγμένο γεωπολιτικό χώρο όπως είναι ο χώρος που βρίσκεται η Ελλάδα και αυτό δεν μπορεί να μην το σεβαστούμε.

Όμως όπως είναι φυσικό έχεις κάνει και κάνεις και λάθη Αντώνη, άλλωστε ουδείς αλάνθαστος. Τα λάθη σου φυσικά δεν θα σου τα πουν τα γλειφτρόνια και τα τσιράκια αλλά θα σου τα πουν αυτοί που πραγματικά είναι αντικειμενικοί με γνώσεις και χωρίς προσωπικά συμφέροντα όπως είναι ο υπογράφων. «Δεν χρειάζομαι φίλους οι οποίοι ακολουθουν και την μικρότερη κίνηση του κεφαλιού μου, αυτό το κάνει καλυτέρα η σκιά μου» είχε πει αν δεν κάνω λάθος, ο Πλάτων και εννοεί ότι οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που σου λένε και τα λάθη σου και όχι λένε μόνο ναι σε ότι πεις, αυτό το κάνει καλύτερα η σκιά σου. Κοινωνικός Φιλελευθερισμός Αντώνη, σημαίνει μεταξύ άλλων την ισορροπία μεταξύ της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής συμμετοχής και ευθύνης, γιαυτο και λέγετε Κοινωνικός Φιλελευθερισμός, αλλιώς θα λεγόταν μόνο φιλελευθερισμός.

Η ισορροπία μεταξύ εργοδότη και εργασιακών σχέσεων με τον εργαζόμενο και ως αποτέλεσμα αυτής της ισορροπίας και η ομαλή πορεία της οικονομίας χωρίς να διαταράσσεται από απεργίες και κοινωνικές/εργασιακές εκρήξεις, είναι από τους βασικούς πυλώνες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Ως παράδειγμα Κοινωνικού Φιλελευθερισμού στην πράξη σου αναφέρω την Σουηδία όπου έζησα 20 χρόνια και είμαι και μέλος του σουηδικού δεξιού λαϊκού κόμματος που κυβέρνησε την Σουηδία τα τελευταία χρόνια. Έγιναν απεργίες, κοινωνικές/εργασιακές εκρήξεις εκεί? Όχι κάτι το ιδιαίτερο διότι εκεί υπάρχει αρμονία στις σχέσεις εργοδοσίας/εργαζομένου και ως αποτέλεσμα αυτής της αρμονίας και η πρόοδος της χώρας. Απογοητεύτηκα Αντώνιε στο ότι στην ομιλία σου στην Ρόδο δεν είπες τίποτα για τις χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, ειδικά στον τομέα του τουρισμού που τόσο στηρίζεις. Καταπιεσμένοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι σε άθλιες εργασιακές σχέσεις και χώρους εργασίας προσφέρουν κατωτέρου επίπεδου εργασία από τον πληρωμένο και ικανοποιημένο εργαζόμενο.

Την περίφημη ελληνική φιλοξενία που τόσο είμαστε υπερήφανοι σαν έλληνες, δεν μπορούν να την προσφέρουν στον τουρίστα μας οι κάθε λογής εισαγόμενοι «μαθητές» ούτε οι διαφόρου τύπου αλλοδαποί αφού απλά δεν είναι έλληνες. Στον βωμό του φτηνότερου εργάτη, θυσιάζουμε τον πολιτισμό μας και την οικονομία μας αφού αρκετοί αλλοδαποί εργαζόμενοι στέλνουν δικαιολογημένα τα λεφτά τους στις πατρίδες τους ζημιώνοντας όμως την οικονομία της χώρας μας και αυξάνοντας την ανεργία των ελλήνων. Άνεργος Έλληνας δεν δημιουργεί οικογένεια και ως αποτέλεσμα αυτής της καταστάσεως η δραματική μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα μεταξύ των ελλήνων.

Περισσότεροι έλληνες εργαζόμενοι λοιπόν στις τουριστικές επιχειρήσεις και για το πατριωτικό μέλλον της χώρας και ο πατριωτισμός είναι ένας από τους τέσσερις βασικότερους πυλώνες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Ανάκαμψη της οικονομίας σημαίνει και κατανάλωση, διότι χωρίς κατανάλωση δεν πουλιουντε τα προϊόντα και όταν δεν καταναλώνονται τότε σταματά η παραγωγή και όταν σταματήσει η παραγωγή αυξάνονται το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η ανεργία και χάνει πόρους και το κράτος. Ο απλήρωτος εργαζόμενος δεν θα καταναλώσει και δεν θα πουλήσει ο επιχειρηματίας και στο τέλος θα κλείσει την επιχείρηση του. Η οικονομία είναι κύκλος, παραγωγή, κατανάλωση, εργασία, και ούτω καθεξής.

Δεν θα αναφερθώ ως Κοινωνικός Λειτουργός στα θέματα δημόσιας υγείας, πρόνοιας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης διότι θα χρειαστώ παρά πολύ χώρο, πιστεύω όμως αγαπητέ Αντώνη να έχεις καταλάβει την σημασία της καταστάσεως και περιμένω τις επόμενες ημέρες πριν τις εκλογές να αναφερθείς και να δεσμευτείς δημοσίως ότι θα καλυτερέψουν οι εργασιακές συνθήκες στα θέματα προσλήψεων ελλήνων αλλά και πληρωμών των εργαζομένων στην χώρα μας ειδικά στον χώρο του τουρισμού που είναι και ο σημαντικός πνεύμονας της οικονομίας μας.

Ως εργαζόμενος στον τουρισμό της Ρόδου αλλά και ως μέλος του διεθνούς Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και του European Movement η τελική κρίση μου μπροστά στην κάλπη αν και αναγνωρίζω αρκετούς από τους αγώνες σου θα επηρεαστεί και από τις αποφάσεις σου πριν τις εκλογές στα θέματα που αναφέρομαι στο άρθρο μου αυτό. 

Γιώργος Νικολής

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts