Search
2154229

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ

«Σφίγγες» είναι οι δυο νεαρές ανθρωπολόγοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που εξετάζουν τα οστά του νεκρού της Αμφίπολης, καθώς δεν δίνουν το παραμικρό στοιχείο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίσης επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου διευκρινίζουν ότι «τα οστά δεν πρόκειται να μας δώσουν την ταυτότητα του νεκρού» και παραπέμπουν για περισσότερα στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

«Μελετούμε τον σκελετό, αλλά δεν θα πούμε τίποτε περισσότερο. Πρέπει να περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις», δήλωσε η Σ. Τριανταφύλλου στην εφημερίδα «Έθνος».

amfipoli

Οι δυο νεαρές ανθρωπολόγοι έχουν στα χέρια τους εδώ και ενάμιση μήνα τα οστά του σκελετού που βρέθηκε στο όρυγμα του τρίτου θαλάμου της Αμφίπολη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να δώσουν τις εκτιμήσεις τους. Ωστόσο, μέχρι τότε οι κυρίες του ΑΠΘ κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Αν και τα οστά, όπως αναφέρουν οι δυο νεαρές ανθρωπολόγοι, δεν θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του νεκρού, ωστόσο σε προηγούμενες δηλώσεις τους ανέφεραν ότι η μακροσκοπική μελέτη των σκελετικών κατάλοιπων και ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν αυτά θα δείξει το φύλο, την ηλικία και πιθανές παθολογικές αλλοιώσεις, αλλά όχι την αιτία του θανάτου, εκτός και αν υπάρχει τραυματισμός, πρόσφατος στον χρόνο θανάτου.

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *