Γαλατόπιτα γλυκιά χωρίς φύλλο

Περιγραφή

Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλα η συγκεκριμένη γαλατόπιτα που γίνεται εύκολα και δεν μένει κομμάτι! Ιδιαιτερότητα της το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού!

loading...

Τι χρειαζόμαστε:

Για το μείγμα:

  • 2 κιλά γάλα φρέσκο
  • 1 κι 1/3 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 5 βανίλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Βούτυρο
Φτιάχνει: 20 κομμάτια

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και την ζάχαρη.
  2. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας αργά και συνεχώς για να μη σβολιάσουν.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου ν’ αρχίσει να χοχλάζει το μείγμα, οπότε και το αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα το βούτυρο κι ανακατεύουμε, ώσπου να λιώσει.
  5. Χτυπάμε τ’ αυγά στο μίξερ και τα προσθέτουμε με προσοχή και ανακατεύοντας το μείγμα για να μην »κόψουν».
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί νο 34 και κοσκινίζουμε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170′ βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά! Καλή επιτυχία!
 
loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!