Search
tromaktiko2047

Βίντεο που ΣΟΚΑΡΕΙ: Αστυνομικός δέρνει ανήλικη σε σημείο που η κοπέλα… [video]

“Οι πολίτες στις ΗΠΑ έχουν ξεσηκωθεί…
Οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας που κοστίζει ζωές είναι καθημερινό φαινόμενο. Κι όμως, οι ένστολοι όχι απλά δεν δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή, αλλά συνεχίζουν τις πρακτικές που προκαλούν σοκ και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των θυμάτων τους.

Ενα νέο σοκαριστικό βίντεο ενός τέτοιου περιστατικού κάνει το γύρο του κόσμου. Θύμα των αστυνομικών αυτή τη φορά, μία 15χρονη που το είχε σκάσει από το σπίτι της, στην πόλη Μέσα στην Αριζόνα. Το κορίτσι υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα και έχει άσθμα, παρά όμως τις εκκλήσεις της και τις ικεσίες της μητέρας της, που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό, μία αστυνομικός συνέχισε να την πνίγει, ευτυχώς χωρίς τραγικές συνέπειες.

Τις σκηνές κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό του ένας περαστικός, ο Λούις Πολ Σαντιάγκο, ο οποίος δημοσίευσε το υλικό στη σελίδα του στο Facebook. Στο βίντεο, μία αστυνομικός κρατά στο έδαφος τη 15χρονη, πιέζοντας το πρόσωπό της στο πεζοδρόμιο, ενώ την πνίγει με τη λαβή της.

Το κορίτσι ουρλιάζει «σταμάτα, βοήθεια, δεν μπορώ να αναπνεύσω» ξανά και ξανά, αλλά η αστυνομικός δεν χαλαρώνει τη λαβή της, ούτε καν τη στιγμή που η μητέρα της 15χρονης της εξηγεί ότι πρόκειται για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, που επιπλέον υποφέρει από άσθμα.

Σύμφωνα με τον Σαντιάγκο, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι η γυναίκα συνάδελφός τους ενήργησε σωστά, ενώ ο ένας από αυτούς δεν δίστασε να πει αν χρειαζόταν, μπορούσε να πυροβολήσει το κορίτσι στο κεφάλι! Μάλιστα, ο Σαντιάγκο έγραψε στο Facebook ότι ο ένας από τους αστυνομικούς προσπάθησε να σβήσει το βίντεο από το κινητό του.

Το περιστατικό θύμισε πολύ την περίπτωση του Ερικ Γκάρνερ, ευτυχώς χωρίς την ίδια κατάληξη. Ο 44χρονος πέθανε στα χέρια των αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν χαλάρωναν τη λαβή τους την ώρα που επιχειρούσαν να τον συλλάβουν, παρότι εκείνος τους φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω» την ώρα που του πίεζαν το πρόσωπο στο πεζοδρόμιο. Η πρόσφατη απόφαση να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου πέθανε ο Γκάρνερ, προκάλεσε νέες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=5knaPf2hUns

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *