Αν ανήκετε σε εκείνους που πίνουν αγαπούν την μπύρα… είστε σε καλό δρόμο! Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύτηκε από την American Chemical Society, η μπύρα δεν μας φέρνει απλώς στο κέφι, δεν μας δροσίζει μόνο το καλοκαίρι αλλά προστατεύει και τον εγκέφαλό μας από νόσους όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον. Φαίνεται πως μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο, το άνθος που δίνει στην μπύρα την πικρή γεύση της, εμποδίζει τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού και έτσι κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση.
Ο λόγος για την ξανθοχουμόλη, η οποία σταματά την οξείδωση, δηλαδή τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων από υπερβάλλον οξυγόνο – διαδικασία που θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες εμφάνισης ασθενειών που ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Αν υπάρχει ξανθοχουμόλη η οξείδωση είναι λιγότερο πιθανή, άρα και οι ασθένειες τις οποίες προκαλεί. Άρα μια μπύρα είναι ό,τι πρέπει για να μην… κοιμάται ο εγκέφαλος και τα κύτταρα να μην αλλοιώνονται.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας