Λόγω της προνοητικότητας των ανθρώπων της Δημοτικής Κοινότητας

 

Η προνοητικότητα των ανθρώπων της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου και του προέδρου της κ. Μανώλη Λόγγου, βοήθησε τον οικισμό ώστε να αντέξει τις προηγούμενες ημέρες στα έντονα καιρικά φαινόμενα, παρ’ ότι δεν έλειψαν τα προβλήματα και τα απρόοπτα.Πιο συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα πριν εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις, με την βοήθεια των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ στην Δημοτική Ενότητα Αφάντου ανοίχθηκαν δοκιμαστικά πέντε νέα φρεάτια, αφού στο χωριό υπήρχε ένας μεγάλος αποχετευτικός αγωγός που ουσιαστικά παρέμενε αδρανής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απορροφηθεί μεγάλος όγκος των υδάτων και από τη στιγμή που λειτούργησε στην πράξη, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοιχθούν ακόμη πέντε, για να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα.

Εξάλλου στα άμεσα σχέδια είναι να λυθεί και το πρόβλημα στο δρόμο που περνάει από τον Άγιο Ανδρέα, καθώς κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης τα νερά δεν βρίσκουν έξοδο διαφυγής με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και εγκλωβισμοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της κακοκαιρίας στη Ρόδο, υπήρξαν εννιά εγκλωβισμοί στ’ Αφάντου στους οποίους η συνδρομή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τέσσερα οχήματα ήταν καταλυτική ώστε να απεγκλωβιστούν.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους στην Εταιρεία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών Ρόδου, καθώς τον τελευταίο ένα μήνα η παρουσία και η εργατικότητά τους έλυσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή, αφού συν τοις άλλοις κλαδεύτηκαν δέντρα, καθαρίστηκαν δρόμοι, μαζεύτηκαν σκουπίδια κ.α.

Ωστόσο οι εργασίες στ’ Αφάντου δεν σταματούν εδώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ξεκίνησε το μπάζωμα του δρόμου που οδηγεί στην περιοχή Τραπεζία, αφού είχε σπάσει το οδόστρωμα και δεν ήταν προσπελάσιμο, ενώ καθαρίστηκε και ο περιβάλλοντας χώρος του παλιού εργοστασίου της περιοχής με τη βοήθεια ιδιώτη, αφού είχε μετατραπεί σε μια χωματερή μπαζών.

Πηγή : rodiaki.gr

 

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!