Search
merkel

Τρελαμένη η Μέρκελ με Τσίπρα! Αυτό είναι το σχέδιο ΒΟΜΒΑ για να «ανατινάξει» την Ελλάδα!

Για «παιχνίδι αναμονής» της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ στο ζήτημα της Ελλάδαςκάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι η καγκελάριος αναμένει μακρές διαπραγματεύσεις μέχρι Απρίλιο ή Μάιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώνυμη πηγή από τη Γερμανία τόνισε πως η κυρία Μέρκελ δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, επειδή έχει αποθέματα που μπορούν να την «κρατήσουν» άλλους λίγους μήνες, ίσως μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Η Γερμανία «είναι προετοιμασμένη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής» μέχρι τότε σημειώνεται.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μέρκελ μπορεί να περιμένει άλλους λίγους μήνες, μέχρι το σημείο που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης για να μπορεί η Γερμανία με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, περιμένει να δει τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μια «σκληρή προσέγγιση» με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει να «συρθεί σε μια μονομαχία μαζί του».

Το Bloomberg επισημαίνει ότι τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών της γερμανίδας καγκελάριου είναι αισθητά μειωμένα, καθώς ετοιμάζεται για τοπικές εκλογές στο Αμβούργο τον Φεβρουάριο και τη Βρέμη τον Μάιο, όπου απειλείται από την αυξημένη δημοσκοπική απόδοση του Αντιευρωπαϊκού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *