ΤΕΡΑΣΤΙΑ μαγκιά Ελληνίδας δημοσιογράφου: Δείτε πως έκανε Μέρκελ και Ολάντ να τα χάσουν

Ένα μίνι… πραξικόπημα, με τη βοήθεια των Γάλλων συναδέλφων της χρειάστηκε… να κάνει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, προκειμένου να μπει στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και να υποβάλει ερώτηση περί Grexit στον Φ. Ολάντ και στην Α. Μέρκελ!

loading...

Η γερμανική αποστολή είχε βάλει εμπάργκο εξαρχής στους Έλληνες δημοσιογράφους, απαιτώντας να τεθούν μόνο 2 ερωτήσεις από Γάλλους δημοσιογράφους και 2 από Γερμανούς δημοσιογράφους, απαίτηση που έγινε δεκτή, αν και με ενόχληση από το Ελιζέ. Η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι συνεννοήθηκε, ωστόσο, με τους Γάλλους συναδέλφους της και μια από τις ερωτήσεις της γαλλικής πλευράς παραχωρήθηκε στην Ελληνίδα ρεπόρτερ, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει ούτε η Α. Μέρκελ ούτε ο Φ. Ολάντ. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά από την ερώτηση για το Grexit, ο Γάλλος Πρόεδρος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε «καρφώσει» με το βλέμμα της την δημοσιογράφο. Σημειωτέον ότι η Μ. Δεναξά, βγήκε από την αίθουσα πριν καν προλάβει να ακούσει τη μετάφραση των δηλώσεων της Α. Μέρκελ, προκειμένου να μην προκληθεί… διπλωματικό επεισόδιο.

Για την ιστορία, ο Φ. Ολάντ απάντησε πως η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να γίνει το παν- κι από τις δύο πλευρές- ώστε να υπάρξει μια πιο ισχυρή συνοχή στην Ευρωζώνη, ενώ η Α. Μέρκελ ήταν πιο «στρογγυλή» σημειώνοντας ότι η πολιτική της Γερμανίας και των άλλων χωρών είναι πως προσπαθούν να διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!