Search
tsipras2

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Εμφανώς θερμής υποδοχής έτυχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο κτίριο της Κομισιόν στις 10.30 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε εγκάρδια ο κ. Γιούνκερ. Στην κατάμεστη από εκπροσώπους του Τύπου και κάμερες, αίθουσα της Κομισίον έγινε η χειραψία και τραβήχθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του ασπασμού των δύο ανδρών, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιούνκερ πήρε από το χέρι τον πρωθυπουργό και τον οδήγησε στο γραφείο του.

TSIPRAS KAI GIOYNKER copy

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, δεν αναμένονται δηλώσεις.

 

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί μετά στο Συμβούλιο της ΕΕ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και στη συνέχεια. με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αμέσως μετά, θα αναχωρήσει για το Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

tsipjun

Άρχισε η συνάντηση Ντράγκι-Βαρουφάκη 

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται στην Φρανγκφούρτη, στα γραφεία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να θέσει στον κ. Ντράγκι την πρόταση για τα ομόλογα, ενώ το το επίσημο πρόγραμμα λέει ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις από τις δύο πλευρές μετά το πέρας της συνάντησης. 

Το ενδιαφέρο των ΜΜΕ για την συνάντηση είναι πολύ μεγάλο και καλύπτεται από δέκα τουλάχιστον τηλεοπτικά συνεργεία. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, έφεραν την ΕΚΤ να εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης από την τρόικα.

 

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *