Search
t1418284332-1024x682

Πού θα βρει τα λεφτά ο Τσίπρας; Αυτά είναι τα 3 σημεία που θα «χτυπήσει»!

Τη στιγμή που έχει… ανάψει για τα καλά η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη και οι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πραγματοποιούν περιοδείες για να αναλύσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπειτα από μια εκρηκτική εβδομάδα το βασικό ερώτημα παραμένει το ίδιο.

«Από που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση έσοδα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;».

Λίστα Λαγκάρντ και εμβάσματα

Mια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Yπάρχουν 52.000 εμβάσματα που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο του Μνημονίου και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα έλεγχος και καταλογισμός, αν προκύπτει από τον έλεγχο, προστίμων.

Από αυτούς τους ελέγχους το κράτος θα μπορούσε να έχει άμεσα έως και 2,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Κυνήγι στο λαθρεμπόριο καυσίμων όπως προβλέπει το Μνημόνιο

Η δεύτερη οδός, είναι να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς, μόνο από αυτό χάνονται έσοδα 2,5 δισ. το χρόνο.

Σαρωτικός Έλεγχος σε 900.000 φορολογούμενους

Στο μικροσκόπιο ακόμη θα μπουν 900.000 φορολογούμενοι που περιέχονται στα 65 CD που παρέδωσαν στις φορο-ελεγκτικές υπηρεσίες όλες οι τράπεζες πριν λίγους μήνες, κατόπιν εντολών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ειδική ομάδα ελεγκτών θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την ολοκλήρωση αυτών των ελέγχων, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα φέρουν στην επιφάνεια πολλά «λαβράκια» και όπως ελπίζει το οικονομικό επιτελείο αρκετά εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία από τον καταλογισμό διαφυγόντων φόρων και προστίμων για φοροδιαφυγή.

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *