ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ Νηστίσιμοι κεφτέδες από φακές

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ Νηστίσιμοι κεφτέδες από φακές

Υλικά για 4-6 άτομα

- 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
- ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, το ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε.

2. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.

3. Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

4. Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σως και φρέσκο ψωμί.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : newsbeast

Related posts