Νέα επίθεση χάκερ σε Sony και Microsoft – Ανέλαβε με tweet την ευθύνη

Νέα επίθεση χάκερ σε Sony και Microsoft – Ανέλαβε με tweet την ευθύνη

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν σήμερα οι διαδικτυακές υπηρεσίες τηςPlaystation Network, που ανήκει στη Sony, και του Xbox Live της Microsoft, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από χάκερ.Η επίθεση ξεκίνησε ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν και παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, και συνεχίζονται και σήμερα, που τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι ιντερνετικές υπηρεσίες.

Την επίθεση επιβεβαίωσαν οι δύο εταιρείες μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες τους προσπαθούν να βρουν μία λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.

«Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες για να συνδεθούν. Οι μηχανικοί μας αναζητούν λύση», ανέφερε το @Playstation στο Twitter. Από την πλευρά της, η Microsoft ζήτησε την «υπομονή» των χρηστών του Xbox αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, και πάλι στο Twitter, ο χρήστης Lizard Squad ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση. Το ψευδώνυμο αυτό είναι το ίδιο με εκείνο της ομάδας των χάκερ που απείλησαν πρόσφατα την εταιρεία Sony, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Sony δέχεται επίθεση από χάκερ το τελευταίο διάστημα, καθώς πρόσφατα εκλάπησαν από τους σέρβερ της χιλιάδες απόρρητα και εμπιστευτικά δεδομένα.

Η επίθεση προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις, αφού η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ως υπεύθυνη για την πειρατεία τη Βόρεια Κορέα υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αντίποινα με αφορμή την επικείμενη προβολή της ταινίας The Interview που σατιρίζει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : Newsit.gr

Related posts