Search
noiberger a

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Η…τον ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ;; Δείτε τι γράφει ο Γερμανικός τύπος για την αυτοκτονία μυστήριο του πρώην μάνατζερ της Siemens

Είχε βρεθεί στη μέγγενη της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της εταιρείας…

Νεκρός βρέθηκε ο 62χρονος πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, Χάιντς Γιοαχίμ Νοϊμπέργκερ, ο οποίος είχε βρεθεί στη μέγγενη της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της εταιρείας, κάποια χρήματα από τα οποία κατέληγαν σε Έλληνες αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, που επικαλείται την αστυνομία του Μονάχου, πρόκειται για αυτοκτονία.

Πριν την ένταξή του στη Siemens τo 1989, ο Νοϊμπέργκερ είχε εργαστεί για την επενδυτική τράπεζα «JP Morgan». Τo 1998 προήχθη στη θέση του Chief Financial Officer στη γερμανική εταιρεία, θέση από την οποία αποχώρησε την άνοιξη του 2006 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens με τις δωροδοκίες των πελατών της. Ήταν μία από τις «ιερές αγελάδες» της Siemens όπως οι Von Pierer, Jung, Kleinfeld (διαδέχτηκε τον πρώτο στην προεδρία ) ο Gangsindt και ο Feldmayer (που έχει καταδικαστεί για μυστικές πληρωμές της εταιρείας), γράφει η εφημερίδα «Bild».

 

 

sie1

 

Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Νοϊμπέργκερ, ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο Χάιντς, ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής της εταιρείας έως το 2006, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», μετά την αποχώρησή του από την γερμανική εταιρία, συνεργάστηκε με πολλές εταιρίες στη Γερμανία ως σύμβουλος επενδύσεων και οικονομικός διευθυντής. O πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, ενώ αρνούνταν την ενοχή του, είχε καταδικαστεί να καταβάλει τον Δεκέμβριο του 2013 το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τελικά συμβιβάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

sie2

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *