ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τι βλέπει ο πιλότος όταν το αεροπλάνο πετάει πάνω απ’ τα κεφάλια των τουριστών, πριν προσγειωθεί!!

Οι παρακάτω εικόνες και τα βίντεο αποδεικνύουν γιατί το αεροδρόμιο Princess Juliana στην Καραϊβική, και συγκεκριμένα στο νησί του St.Maarten είναι ένα από τα λιγότερο αγαπημένα αεροδρόμια για τους πιλότους!

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ανατολική Καραϊβική, ο διάδρομος στο Princess Juliana είναι μόλις 7.152 πόδια – λιγότερο από το μισό μήκος πολλών διεθνών αεροδρομίων.

Ωστόσο, με το νησί να είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, το αεροδρόμιο έχει πολύ συχνές προσγειώσεις, μερικών από τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη, όπως το Boeing 747-400.

Ό,τι κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους πιλότους, είναι οι λόφοι στο ένα άκρο του αεροδιαδρόμου που τους αναγκάζει να κάνουν τον κύκλο και να περνούν αναγκαστικά από την παραλία Maho, σε απόσταση αναπνοής από τα πλήθη των παραθεριστών.

Tricky: The runway at Princess Juliana is just 7,152 feet - less than half the length of many international airports

loading...

Τα αεροπλάνα πετούν μόνο 10-20 μέτρα πάνω από τα κεφάλια των τουριστών στην παραλία. Φυσικά έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες για να μην τραυματισθεί ή σκοτωθεί κανείς από τη δύναμη του ωστικού κύματος. Οι κάμερες ωστόσο παίρνουν φωτιά καθώς πολλοί τουρίστες και ντόποιοι καταγράφουν αυτές τις εικόνες της ιδιαίτερης προσγείωσης!

Risk: A sign next to the beach warns that people can be killed by the jet blast from landing planes 

Incoming!The KLM Jumbo Jet swoops in low over Maho beach in this image from the KLM film

A pair of plane spotters risk being blasted by a planes jet engines as it swoops in low over their heads to land at Princess Juliana

Plane attraction: Throngs of tourists and planes potters gather on Maho beach ahead of the arrival of a 747

Heads up! A huge KLM Jumbo Jet comes in to land at Princess Juliana Airport on the     Caribbean island of St Maarten

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!