in

Αυτός είναι ο «Χάτσικο»… των γατιών! Παραμένει κολλημένη στον τάφο της «φίλης» της, νιαουρίζοντας θρηνητικά

Εδώ και έναν χρόνο που πέθανε η ηλικιωμένη γυναίκα που τη φρόντιζε, παραμένει κολλημένη στον τάφο της «φίλης» της, νιαουρίζοντας θρηνητικά

Είναι ανεξάρτητες, γοητευτικές και ιδανικοί «συγκάτοικοι» για φιλόζωους που δεν χρειάζονται τη συνεχή… συναισθηματική επιβεβαίωση που παρέχουν οι σκύλοι.

Ο λόγος για τις συμπαθέστατες γατούλες, οι οποίες, παρά τα αμέτρητα πλεονεκτήματά τους, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν φημίζονται για την αφοσίωσή τους στο είδος μας. Η «αιώνια πίστη» που πάει «πακέτο» με την απόκτηση ενός σκύλου είναι άγνωστη λέξη για τα μικρόσωμα αιλουροειδή, τα οποία περιμένουν από εσένα να κερδίζεις συνεχώς την αγάπη τους.

Και, παρόλο που μπορούν να γίνουν πολύ τρυφερές, όταν για κάποιο λόγο χρειαστεί να χωρίσουν από τον ιδιοκτήτη (ή πρόθυμο υποτελή τους, όπως το δει κανείς), δεν δείχνουν κάποια ιδιαίτερη νοσταλγία για το πρόσωπό του…

Τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Γιατί υπάρχουν και κάποιες άκρως συγκινητικές «εξαιρέσεις» γατιών που, ακόμα και αντίθετα στα ένστικτα του είδους τους, επιδεικνύουν αφοσίωση που θα ζήλευε ακόμα και το πιο πιστό σκυλί.

Μία τέτοια «εξαίρεση» είναι μια γατούλα που ζει στην Κεντρική Ιάβα και η οποία, εδώ και έναν χρόνο που πέθανε η ηλικιωμένη γυναίκα που τη φρόντιζε, παραμένει κολλημένη στον τάφο της «φίλης» της, νιαουρίζοντας θρηνητικά.

Όπως είπε μια 28χρονη κάτοικος της περιοχής, η οποία προσπάθησε – ανεπιτυχώς – να πάρει σπίτι της τη γατούλα για να την υιοθετήσει και εκείνη το έσκασε για να ξαναγυρίσει στο νεκροταφείο, το αφοσιωμένο αυτό πλασματάκι απομακρύνεται από το μνήμα της ηλικιωμένης «μαμάς» της μόνο δύο φορές τη μέρα, για να πάει στο παλιό της σπίτι όπου κάποιοι γείτονες εξακολουθούν να την ταίζουν.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τις περνά στο νεκροταφείο, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται θαμμένη η φίλη της. «Κοιμάται εκεί και νιαουρίζει λυπημένα. Το θέαμα είναι πολύ θλιβερό αλλά αποδεικνύει πόσο δεμένα είναι ορισμένα κατοικίδια με τους ιδιοκτήτες τους», αναφέρει η 28χρονη στη Mirror.

Σύμφωνα με ειδικούς, παρά το γεγονός ότι οι γάτες μπορεί να δείχνουν  απόμακρες και ψυχρές, πραγματικά πενθούν την απώλεια του ιδιοκτήτη τους. Μπορούν να εμφανίσουν έντονο άγχος, να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τη ζωή και να αρχίσουν να φέρονται αλλόκοτα για μεγάλα διαστήματα. Σε μερικές περιπτώσεις, συνιστάται μέχρι και η συνταγογράφηση αγχολυτικών φαρμάκων από εξειδικευμένους κτηνιάτρους.

 

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   * Τα ειδησεογραφικά άρθρα μας 'αλιεύονται' και αναρτώνται από όσο το δυνατόν ασφαλέστερες πηγές. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια ανακριβή και αναληθή δημοσίευση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή σας. Ευχαριστούμε θερμά.
loading...

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Σερβιτόρος έριξε σε πελάτισσα βραστό νερό και την ξυλοκόπησε! (vid)

Παραίτηση ΣΟΚ από την Εθνική Τράπεζα! Αλλάζουν τα δεδομένα…!!!!