Το βρώμικο μυστικό για υπέροχα υγιή μαλλιά

Συμβαίνει όλη την ώρα: βλέπεις μία συνάδελφός σου στο γραφείο να έχει κάθε μέρα, όλο και όμορφα μαλλιά. Σου κάνει εντύπωση και τελικά τη ρωτάς: “τι προϊόντα χρησιμοποιείς;” Όταν, γελώντας, σου αποκαλύπτει ότι τα μαλλιά της είναι άλουστα εδώ και δύο μέρες επειδή δεν προλάβαινε, σου φαίνεται απίστευτο!

Το καθημερινό λούσιμο φθείρει τα μαλλιά. Εντάξει αυτό το ξέρεις, όμως, ακόμη και το λούσιμο, κάθε δεύτερη μέρα, τους κάνει κακό. Τα μαλλιά μας, όταν είναι άλουστα, παράγουν φυσικά έλαια που θρέφουν τη ρίζα τους και τα κάνουν πιο λαμπερά.

Καλά μέχρι εδώ, αλλά πώς θα καταφέρεις να κυκλοφορείς με άλουστα μαλλιά χωρίς να σε κακοχαρακτηρίσουν; Έχουμε και ένα πρόσωπο σε τούτη την κοινωνία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν ή ακόμη και ταλκ! Αυτά θα απορροφήσουν την υπερβολική λιπαρότητα και θα τους δώσουν τέλεια υφή.

Το σαμπουάν είναι «εχθρός» των μαλλιών, όπως είναι οι βαφές, το πιστολάκι και τα σίδερα που παράγουν θερμότητα και τα κάνουν να υποφέρουν. Όλα αυτά όχι μόνο δεν κάνουν καλό στα μαλλιά σου, όπως πιστεύεις, αλλά τα αφήνουν πιο ξηρά και εύθραυστα.

Ακόμη, όπως σου έχουμε ήδη πει, υπάρχουν πολλά χτενίσματα με τα οποία μπορείς να καμουφλάρεις τα άλουστα μαλλιά σου. Ιδανικά, καλό θα ήταν να τα αφήνεις άλουστα για 3 έως 4 ημέρες.

Σχολιάστε