Το απόλυτο ελληνικό πιάτο του καλοκαιριού προσφέρεται σε ποικιλία συνδυασμών και γεύσεων αφήνοντας πάντα την ίδια γλυκιά ανάμνηση.
Όπως και να φτιάχνετε τα γεμιστά υπάρχουν μερικά tips που είναι θεμελιώδη και πρέπει πάντα να ακολουθούνται με προσοχή.
Η επιλογή των υλικών είναι το Α και το Ω στα γεμιστά. Επιλέγουμε κυρίως μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους ντομάτες αλλά και μελιτζάνες, πιπεριές ή κολοκυθάκια. Όχι πολύ ώριμα, όχι χτυπημένα, όχι πολύ μικρά, όχι πολύ μεγάλα και κυρίως σχετικά ίσα μεταξύ τους.
Αφού φτιάξτε τη γέμιση της αρεσκείας σας, πριν την προσθέστε, φροντίστε να πασπαλίσετε τις ντομάτες με λίγο αλάτι και ζάχαρη. Η ζάχαρη θα βοηθήσει την οξύτητα της ντομάτας και θα παρουσιάσει ένα καραμελωμένο αποτέλεσμα.
Ψήστε τις συνοδευτικές πατάτες μαζί με τα γεμιστά στο φούρνο και όχι ξεχωριστά. Οι πατάτες θα ψηθούν από τα υγρά των λαχανικών και θα καραμελώσουν. Αξία, ανεκτίμητη.
Τέλος, η πιο σημαντική συμβουλή είναι πως τα γεμιστά δεν θα πρέπει να τρώγονται ζεστά αλλά σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, είναι ίσως το μοναδικό φαγητό που την επομένη είναι ακόμη καλύτερο!
Χάρης Τζαννής
Πηγή: newpost.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας