Search
trigono-vermoudon-708

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων [εικόνες & βίντεο]

Μια ανακάλυψη των επιστημόνων στη θάλασσα του Μπάρεντς μπορεί να δώσει την πιο λογική εξήγηση για το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων με την εξαφάνιση πλοίων.

Πρόκειται για γιγαντιαίους υποβρύχιους κρατήρες στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς. Το μέγεθος του μεγαλύτερου έχει διάμετρο μισό μίλι και βάθος 150 ποδιών και θεωρείται ότι έχουν δημιουργηθεί από τη συσσώρευση μεθανίου που έχει διαρρεύσει από κοιτάσματα φυσικού αερίου από τις ακτές της Νορβηγίας.

Το μεθάνιο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες,  έχει διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει συσσωρευτεί σε κοιλότητες οι οποίες εκρήγνυνται.

«Υπάρχουν πολλοί γιγαντιαίοι κρατήρες στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στην κεντροδυτκή θάλασσα του Μπάρεντς και αυτοί αποτελούν την αιτία τεράστιων εκρήξεων φυσικού αερίου»,  αναφέρουν ερευνητές του Αρκτικού Πανεπιστημίου της Νορβηγίας μιλώντας στους Sunday Times και προσθέτουν: «Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύσει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία απελευθέρωσης θαλασσίου μεθανίου στην Αρκτική».

Μάλιστα, οι εκρήξεις που προκάλεσαν και τη διάνοιξη των κρατήρων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυνητικά κινδύνους για τα πλοία που ταξιδεύουν στη θάλασσα του Μπάρεντς, υποστηρίζουν ακόμη οι επιστήμονες.

Θα μπορούσε, επίσης, να παρέχει μια εξήγηση για την απώλεια πλοίων και αεροσκαφών στο αποκαλούμενο «Τρίγωνο των Βερμούδων», σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

loading...

Η περιοχή εκτείνεται από τις βρετανικές κτήσεις στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ως τις ακτές της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο.

Ο Ρώσος επιστήμονας Ιγκόρ Γιελτσόβ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου Τροφιμούκ, είχε δηλώσει πέρυσι: «Υπάρχει μια θεωρία που θέλει το μστήριο με το Τρίγωνο των Βερμούδων να είναι συνέπεια ένυδρων αερίων αντιδράσεων, όπως της μετατροπής του παγωμένου μεθανίου σε αέριο. Οπως στις χιονοστιβάδες και στις πυρηνικές αντιδράσεις παράγονται τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου έτσι και σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Αυτό κάνει τον Ωκεανό να θερμαίνεται και τα πλοία να βυθίζονται στα νερά τα οποία έχουν αναμειχθεί με τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

Πηγή: iefimerida

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!