Τραγανό φύλλο τυλίγει µια λαχταριστή γέµιση µε κοτόπουλο στο πιο νόστιµο στρούντελ που δοκιµάσατε ποτε!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 τεµ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 45΄

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ

ΚΟΣΤΟΣ: €15

  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, κοµµένο
  • 1 φλιτζ. τσαγ. κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
  • 5 κ.γ. πελτέ ντοµάτας
  • 3 ντοµάτες ώριµες, ψιλοκοµµένες
  • 3/4 φλιτζ. τσαγ. κρέµα γάλακτος ΦΑΓΕ light (15% λιπαρά)
  • 2 φλιτζ. τσαγ. τυρί γκούντα
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό & 1 κ.σ. έξτρα για επάλειψη
  • 1½ κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. µοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό µεγάλου µεγέθους, χτυπηµένο για επάλειψη

  1. Βάλτε µια κατσαρόλα µε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε µε σύρµα χειρός. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεµα µέχρι να έχετε µια οµοιογενή µπεσαµέλ. Προσθέστε το αλάτι, πιπέρι και το µοσχοκάρυδο, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Τοποθετήστε ένα τηγάνι µε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Ρίξτε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και τα κοµµάτια κοτόπουλου. Ανακατέψτε µε ξύλινη κουτάλα και σοτάρετε για 6΄-8΄. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τον πελτέ µε τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε να βράσουν για 10΄-15΄. Ενσωµατώστε την κρέµα γάλακτος ΦΑΓΕ light και αφήστε τη σάλτσα να ξαναπάρει βράση. Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα µε την µπεσαµέλ το µείγµα µε το κοτόπουλο, 3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και το τριµµένο τυρί και ανακατέψτε.
  3. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα και στρώστε µια λαµαρίνα φούρνου µε λαδόκολα. Κόψτε κάθετα στη µέση τα φύλλα κρούστας. Τοποθετήστε ένα φύλλο στη λαµαρίνα και αλείψτε το µε βούτυρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία µε ακόµα 3 φύλλα. Αδειάστε το 1/4 από τη γέµιση στη µέση των φύλλων αφήνοντας 3 εκ. κενό στις στενές πλευρές τους. Τυλίξτε τη φαρδιά πλευρά των φύλλων σε ρολό και αλείψτε την άκρη τους µε λάδι να κολλήσουν. Διπλώστε προς τα µέσα τις µικρότερες άκρες. Αλείψτε µε ένα πινέλο την επιφάνεια του στρούντελ µε χτυπηµένο αυγό. Επαναλάβετε τη διαδικασία και φτιάξτε 4 στρούντελ. Ψήστε τα στρούντελ στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 35΄. Αποσύρετε από το φούρνο, κόψτε τα σε φέτες και σερβίρετε.

athensmagazine.gr

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια