ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
Search
κερασι

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα από κεράσι με 3 υλικά!

Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι το καλύτερο συνοδευτικό της φρυγανιάς ή του ψωμιού. Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται να τρώνε ένα τέτοιο πρωινό γι” αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά, για να φτιάξετε μαρμελάδα κεράσι.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό κεράσια (με λαμπερό χρώμα και ώριμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα)
• 700 γραμμ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια (φορώντας γάντια). Βάζουμε τα κεράσια με τους χυμούς τους σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νεράκι (στο ένα κιλό περίπου μισό φλ. τσαγιού) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμελάδα μου.
• Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά
• Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.
• Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις η ράχη της κουτάλας κρατάει στρώση μαρμελάδας, τότε σβήνουμε τη φωτιά (βράζουμε περίπου 35΄-40΄).
• Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια