Οι τσακιστές ελιές φτιάχνονται από άγουρες πράσινες τσουνάτες ελιές που τις μαζεύουμε τον Οκτώβρη….

Τι χρειαζόμαστε:

  • ελιές
  • λεμόνια
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
  2. Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να «ξεπικρίσουν».
  3. Τέλος βάζουμε σε γυάλινο βάζο χυμό λεμονιών με αλάτι και λίγη «άρμη» από τη λεκάνη που είχαμε τις ελιές και είναι έτοιμες για φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν διατηρούνται για πολύ καιρό…αν θέλετε να «κρατήσουν περισσότερο βάλτε 2 δάχτυλα λάδι στο βάζο που θα τις φυλάξετε για μην μπαίνει αέρας…μπορείτε εκτός από το να τις φάτε έτσι να τις μαγειρέψετε με τις σουπιές, με κουνέλι, με πέρδικες….sintagespareas.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   * Τα ειδησεογραφικά άρθρα μας 'αλιεύονται' και αναρτώνται από όσο το δυνατόν ασφαλέστερες πηγές. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια ανακριβή και αναληθή δημοσίευση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή σας. Ευχαριστούμε θερμά.
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια