Η μοναδική της τεχνική για να φτιάξει ρολάκια με τυρί και ζαμπόν είναι πανέξυπνη!

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τυρί και ζαμπόν και κάνει το τέλειο ορεκτικό για να κεράσετε τους φίλους σας! Ένα σνακ που σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι!

Θα χρειαστείτε:

1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο αποψυγμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καγιέν
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

2. Χτυπάμε το αυγό και το νερό μαζί μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

3. Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος.

4. Περάστε τη ζύμη με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό.

5. Πασπαλίστε ομοιόμορφα 3 κουταλιές τυρί πάνω από το ένα φύλλο ζύμης, και στη συνέχεια, σκεπάστε το με τις φέτες ζαμπόν.

6. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο ζύμης, περάστε με πινέλο το μείγμα αυγού, και περάστε από πάνω απαλά ένα πλάστη για να ενωθούν οι δύο ζύμες. Περάστε από πάνω με πινέλο ξανά το χτυπημένο αυγό.

7. Ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό τη ζύμη, ξεκινώντας από μία μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά. Κόψτε το ρολό σε περίπου 24 φέτες και τοποθετήστε τις στο ταψί.

8. Αλείφουμε τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

9. Ψήστε για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!