Η ιστορία της σούπας μετρά πολλά χρόνια, αφού υπάρχουν στοιχεία που δηλώνουν την κατανάλωση σούπας 10.000 χρόνια πριν. Έχει υπάρξει, και εξακολουθεί να είναι βασικό φαγητό τόσο της μεσογειακής όσο και άλλων κουζινών. Και δικαιολογημένα, αφού τα οφέλη κατανάλωσης μίας σούπας είναι πολλά. Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Τζέιμι Όλιβερ- Φαγητό σε 30 λεπτά». Η Κυριακή Πατράλη μοιράζεται τη δική της πρόταση για μια υγιεινή σουπίτσα για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Απ’ ότι μας δείχνει ο καιρός μάλλον θα τη χρειαστούμε από τώρα.

Υλικά

3-4 καρότα

2 πατάτες

1 κρεμμύδι

1 σελινόριζα φύλλα σέλινου

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα φύλλα σέλινου) για τριάντα λεπτά.

Λίγο πριν το “κλείσουμε” ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου.

Σερβίρουμε σε μπολ με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

TIP1: Μπορούμε να τα βράσουμε σε λιγότερο νερό και στη συνέχεια να τα πολτοποιήσουμε για βελουτέ αποτέλεσμα.

TIP2: Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μισό φλιτζανάκι τραχανά και να σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού!

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια