Μανιταρόπιτα με μπέϊκον για τους λάτρεις των μανιταριών. Μια εύκολη συνταγή για μια ωραία πίτα για να την απολαύσετε ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 600 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 150 γρ. μπέϊκον κομμένο σε καρεδάκια
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βιτάμ
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ζωμό λαχανικών
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το μπέικον σε κύβους και το τσιγαρίζετε στο βιτάμ. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο, 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, το ζωμό λαχανικών και τα βράζετε 15 λεπτά περίπου, μέχρι να “σωθεί” το νερό. Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει προσθέτετε, το μαϊντανό, το χτυπημένο αυγό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
- Εν” τω μεταξύ βάζετε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ τη σφολιάτα, τη τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει και τη ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, προσθέτετε πάνω στη σφολιάτα τη γέμιση του τηγανιού, την ισιώνετε και από πάνω πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τη περιχύνετε παντού με τη κρέμα γάλακτος και ψήνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
sintayes.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας