Μια κλασσική συνταγή για καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο . Δεν είναι καθόλου βαριά αφού περιέχει ελάχιστη κρέμα γάλακτος!
Υλικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- Αλάτι-Πιπέρι
- 4 φέτες μπέικον
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές παρμεζάνα
- 1 κουτ. σούπας μαιντανό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε φέτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Σε ένα ταψί βάζουμε τις ταλιατέλες και το μπέικον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με την παρμεζάνα, αλάτι-πιπέρι και μαιντανό. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από το ταψί
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό μας. Η καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο είναι έτοιμη!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις ζαμπόν.Ταιριάζει πολύ με μαύρο πιπέρι
Πηγή: nostimada
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας