Ο τύμβος της Αμφίπολης έχει διεγείρει το μυαλό των ερευνητών. Πέρα από το ότι είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι κρύβονται και άλλα μυστικά στον τύμβο. Αν ισχύουν, τότε μιλάμε για την απόλυτη ανατροπή…

Πολλοί υποστηρίζουν ότι κρύβεται πυραμίδα στα βάθη του εδάφους, μία πυραμίδα που μαζί με τους Δελφούς και τη θέση της αρχαίας Τροίας σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Ένα τρίγωνο τόσο τέλειο που δείχνει την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, ικανών να υπολογίζουν και να χτίζουν σε αποστάσεις μεγάλες με ακρίβεια που ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι η περιοχή επιλέχθηκε για μαγνητικά της πεδία ή για τη δυνατότητα μελέτης των αστρικών φαινομένων και των ουράνιων σωμάτων γενικότερα. Οι ίδιοι μάλιστα θεωρούν ότι δεν είναι καν τύμβος-τάφος αλλά χώρος λατρείας του θεού Ήλιου.

Είναι σαφές πως τις θεωρίες αυτές, η επιστήμη της αρχαιολογίας δεν τις υιοθετεί, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα. Είναι επίσης σαφές πως πρέπει να περιμένουμε, δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσο, να καταλήξει η επιστημονική έρευνα στα συμπεράσματά της. Μέχρι τότε υπομονή και ας ελπίζουμε ότι όντως θα βρούμε τον τάφο του μεγαλύτερου Έλληνα… του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

 

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!