Τα τσουρεκάκια έχουν την ονομασία´Lussebullar’ και αποτελούν  παραδοσιακή σουηδική νοστιμιά. 
Υλικά
1 κουταλιά ξερή ή 25γρ νωπή μαγιά ξερή ή φρέσκια
½ κουταλάκι  αλάτι
0,25γρ. ή ένα φακελάκι  σαφράν
60γρ   βούτυρο
1 φλυτζάνι  γάλα
5 κουταλιές μέλι
5 κουταλιές γιαούρτι
4 φλυτζάνια ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 σταφίδες
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν τα τυλίγετε  σε σαλιγκαράκια.
Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!
Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά. Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι.
Πηγή:  filenades.gr
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   * Τα ειδησεογραφικά άρθρα μας 'αλιεύονται' και αναρτώνται από όσο το δυνατόν ασφαλέστερες πηγές. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια ανακριβή και αναληθή δημοσίευση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή σας. Ευχαριστούμε θερμά.
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια