6.000 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά από το Κάιρο ανακαλύφθηκε μια πυραμίδα από αρχαιολόγους στις απομονωμένες στέπες του Καζακστάν, η οποία θυμίζει αρκετά με Πυραμίδα της Αιγύπτου, σε άντιθεση με όλες τις άλλες πυραμίδες που έχουν εντοπιστεί ανά τον κόσμο.

Οι ομοιότητες είναι αρκετές με την περίφημη πυραμίδα του Djoser στην Αίγυπτο, παρόλο που πλέον η πυραμίδα βρίσκεται σε ερείπια. Η πυραμίδα εντοπίστηκε από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Saryarkinsky στην Καραγκάντα, αλλά οι ερευνητές αποφάσισαν να κρατήσουν το συγκλονιστικό εύρημα μυστικό μέχρι να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Μάλιστα σχεδιάζουν να ερευνήσουν έναν ταφικό θάλαμο στις επόμενες μέρες.

«Χτίστηκε πάνω από 3.000 χρόνια πριν για έναν τοπικό ηγέτη μιας πανίσχυρης φυλής που χρονολογείται περίπου στα τέλη της εποχής του Χαλκού», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βίκτωρ Novozhenov. Οι εργασίες για το άνοιγμα του κύριου ταφικού θαλάμου θα αρχίσει εντός των ημερών. Όλα τα ευρήματα θα πρέπει να περάσουν στο μουσείο αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Καραγκάντα.»

Περίπου 27 κτίρια περιλαμβάνονται που χρονολογούνται σε διάφορες περιόδους της ιστορίας.

 

Δεν είναι ακόμα βέβαιο για τους λόγους που διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχτισαν πυραμίδες στο μακρινό παρελθόν, και δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί υπάρχουν τόσες πολλές με παρόμοια πρότυπα κατασκευής, παρά το γεγονός της τεράστιας απόστασης μεταξύ τους.

 

 

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!