Τι χρειαζόμαστε:
Για τη βάση:
- βούτυρο για επάλειψη
- 175 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
Για τη κρέμα:
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 βανίλιες
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- χυμός από ένα πορτοκάλι μέτριο
Για την επικάλυψη:
- 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
- 1 κουταλιά κακάο
- μια βανίλια
Πώς το κάνουμε:
- Βουτυρώστε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκατοστών.
- Βάλτε τα μπισκότα σε ένα multi μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα μπισκότα. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και πιέστε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει η κρέμα.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και βάλτε τη στο ψυγείο.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα, ρίξτε διαδοχικά τις βανίλιες, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύετε τα δύο μείγματα και απλώνετε πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
- Αφήνετε τουλάχιστον μισή με μια ώρα να κρυώσει.
- Για να κάνετε την επικάλυψη, χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε σαντιγύ και αφού κρυώσει καλά το γλυκό, βάζετε και την επικάλυψη, κάνοντας σχέδια της αρεσκείας σας. Καλή επιτυχία!
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αυθεντική συνταγή του Gordon Ramsay ανέφερε ξύσμα και όχι χυμό πορτοκαλιού αλλά εμείς το προτιμούμε έτσι διότι έχει πιο διακριτικό άρωμα και γεύση. Επίσης, ανέφερε ότι μπορείτε να το στολίσετε με μανταρίνι αντί σαντιγύ σοκολάτας.