Search
21538-xalbas-portokalenios-me-bitamstafides-amigdala-by-bitam

Χαλβάς πορτοκαλένιος με Βιτάμ, σταφίδες & αμύγδαλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. Βιτάμ
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ¾ φλιτζ. κορινθιακή σταφίδα
  • 3/4 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το Βιτάμ και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει. Μόλις κάψει ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Τα καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το Βιτάμ και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να μην αφήσει πουθενά κενό. Μετά από 15-20 λεπτά ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα. Διακοσμούμε με φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

loading...

Πηγή: www.sintagespareas.gr

 

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!