Η πρώτη μερέντα κατασκευάστηκε το 1946, το Nutella είναι η εμπορική ονομασία ενός ιταλικού ζαχαρούχου σε κρέμα σοκολάτας φουντουκιού, που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και το οποίο τα παιδιά λατρεύουν!
Οι γονείς το θεωρούν ως ένα βάζο γεμάτο θρεπτικά φουντούκια και λίγη σοκολάτα και ταΐζουν τα παιδιά τους με αυτό ως μέρος ενός υγιεινού και ισορροπημένου πρωινού.
Αν θέλουμε να μιλάμε για ένα πραγματικά υγιεινό πρωινό, δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε: Μούσλι – το υγιεινότερο πρωινό!!
Τα οφέλη της μερέντας
… είναι ανύπαρκτα.
Οι μερέντες δεν προσδίδουν κάποιο όφελος για την υγεία, επειδή μόνο το 10% της κρέμας περιέχει φουντούκια.
Για παράδειγμα, δύο κουταλιές της σούπας μερέντας περιέχουν 11 γραμμάρια λίπους (3,5 g κορεσμένα), και 21 γραμμάρια ζάχαρη, τα οποία είναι 200 θερμίδες. Μια κανονική σοκολάτα περιέχει 12-16 γραμμάρια λίπους και 250 θερμίδες.
Σύμφωνα με την ετικέτα στο βάζο, η μερέντα περιέχει:
«Ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, κακάο, αποβουτυρωμένο γάλα, μειωμένα ορυκτά ορρού γάλακτος (γάλα), λεκιθίνη σόγιας ως γαλακτωματοποιητή, βανιλλίνη: ένα τεχνητό άρωμα»
Έτσι, η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα συστατικό και τα φουντούκια είναι στην τρίτη θέση.
και η ζάχαρη, δεν χρειάζεται… συστάσεις: Επεξεργασμένη ζάχαρη: Η Πικρή Αλήθεια…
Πως η ζάχαρη προκαλεί πρόωρο θάνατο σε οργανισμούς
και το κακό είναι πως πάρα πολύ συχνά ΔΕΝ ξέρουμε καν ότι την καταναλώνουμε, αλλά ούτε και τις τεράστιες ποσότητες που περιέχουν αρκετά τρόφιμα: Ξετρυπώστε την κρυφή ζάχαρη από τα φαγητά σας
Χρηματοδοτείται από τη Revcontent (Αφορά μόνο την Nutella)
Εταίρος με το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο διαφήμισης στον κόσμο
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα« φυσικά »συστατικά.
Φοινικέλαιο
Μια μελέτη σε ανθρώπους το 1997 διαπίστωσε ότι ένα ενεργό συστατικό στο φοινικέλαιο προκαλεί αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Επόμενη μελέτη, το 1999, δημοσίευσε τις επικίνδυνες επιπτώσεις του οξειδωμένου φοινικέλαιου, που βρίσκεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της μερέντας. Το οξειδωμένο φοινικέλαιο προκαλεί αναπαραγωγική τοξικότητα και είναι τοξικό για το ήπαρ, τους νεφρούς, τηνκαρδιά και τους πνεύμονες.
«Τροφή»: Είναι ευνόητο το γιατί προκαλεί αύξηση της χοληστερίνης..
Διότι όπως όλα τα φυτικά έλαια όταν οξειδωθούν προκαλούν φλεγμονές, οπότε ο οργανισμός αναγκάζετε να παράγει την «κακή» χοληστερίνη για να καταπολεμήσει τις φλεγμονές: Χοληστερίνη, Καλή Υγεία και Πρόληψη.
και Προσοχή: Γιατί τα φυτικά λάδια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Μειωμένα Ορυκτά Ορρού γάλακτος
Ο ορρός γάλακτος είναι προϊόν των αγελάδων που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ορμόνες και αντιβιοτικά.
Ο ορρός γάλακτος στεγνώνεται με θερμότητα και με αυτή τη διαδικασία χάνει σχεδόν το 90% των όποιων θρεπτικών ουσιών του, καθιστώντας το εντελώς άχρηστο.
Θυμηθείτε: Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας!
Και κάτι ανάλογο συμβαίνει και γενικά με τα γάλατα του εμπορίου: Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!
Λεκιθίνη σόγιας
Η λεκιθίνη σόγιας παράγεται όταν ένας χημικός διαλύτης εξάγει σογιέλαιο από ακατέργαστη σόγια. Στη συνέχεια, θα «αποκομμιωθεί» με νερό έως ότου η λεκιθίνη διαχωριστεί από το έλαιο.
Έπειτα θα υποστεί λεύκανση σε μια ξηρή κατάσταση με υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Η σόγια πλέον κατά 98% είναι γενετικά τροποποιημένο προϊόν: Είναι η Σόγια επικίνδυνη;
Δείτε και Πετάξτε αυτό το λάδι: Είναι πιο επικίνδυνο και από τη ζάχαρη
Βανιλλίνη
Η βανιλίνη είναι χημικά επεξεργασμένη σε ένα εργαστήριο, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο και το 95% αποτελείται μόνο το άρωμα της βανίλιας, με σχεδόν μηδαμινό ίχνος της πραγματικής βανίλιας.
Δείτε και Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα
Όξινο γλουταμινικό νάτριο
Επίσης, περιέχει MSG ,το οποίο έχει επιβλαβή επίπεδα της εξιτο-τοξίνης και γλουταμινικού οξέος. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξιτο-τοξίνη οδηγεί σε πολλές νευρολογικές διαταραχές, όπως ημικρανίες και επιληπτικές κρίσεις.
Εδώ και αν μιλάμε για δηλητήριο: Όξινο γλουταμινικό νάτριο: η μάστιγα της σύγχρονης διατροφής!
MSG: Το αργό δηλητήριο σε συνηθισμένες τροφές που δεν φανταζόμαστε
Οπότε η λύση; Εύκολη σπιτική μερέντα με πραγματικά φουντούκια, χωρίς ζάχαρη!!
Επίσης η φίλη Anna Rokoudi προτείνει μία αρκετά καλή λύση: το ταχίνι με κακάο έχει πολύ καλή γεύση. Το δίνω στα δικά μου παιδιά τους λέω ότι είναι μερέντα!! και το τρώνε ευχάριστα χωρίς να καταλαβαίνουν τη διάφορα!
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας