Search
DRAGHIEURO_533_355

Συνεδριάζει η ΕΚΤ για ελληνικές εκλογές και Grexit

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συζητήσει σήμερα στη Φρανκφούρτη εναλλακτικά μέτρα για την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που σχεδιάζει, καθώς και για την αντίδρασή της στις ελληνικές εκλογές και στα σενάρια εξόδουαπό το ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.

Οι ελληνικές εκλογές θα διεξαχθούν τρεις ημέρες μετά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου, το οποίο θα λάβει αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχει ταχθεί υπέρ ενός προγράμματος αγορών κρατικών ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης, αλλά ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν, δεν θέλουν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Τα στελέχη της ΕΚΤ επεξεργάζονται εναλλακτικούς τρόπους ποσοτικής χαλάρωσης και αναμένεται να προτείνουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τρεις επιλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *