ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εξομολόγηση: "Χτυπάει το τηλέφωνο και φεύγει η καρδιά μου από τη θέση της"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εξομολόγηση: "Χτυπάει το τηλέφωνο και φεύγει η καρδιά μου από τη θέση της"

Ονομάζομαι Καίτη και είμαι 54 ετών. Η ζωή για μένα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού από την ηλικία των 12 περίπου ετών ξεκίνησα να δουλεύω για να τα βγάλει πέρα η οικογένειά μου. Στα 16 μου περίπου, όταν γνώρισα τον Αντώνη, έγινε για μένα ο από μηχανής θεός. Σκέφτηκα ότι αν τον παντρευόμουν θα μπορούσε να κάνω μια νέα αρχή. Να ζήσω όλα αυτά που στερήθηκα. Και έτσι έγινε. Μέσα σε μόλις έξι μήνες από τη γνωριμία μας ήμουν ήδη παντρεμένη και έγκυος. Αλλες εποχές τότε.

Τα χρόνια περνούσαν και ο Αντώνης μού προσέφερε ασφάλεια και σιγουριά, αλλά κάτι έλειπε. Τι; Ο έρωτας. Το γεγονός ότι τον παντρεύτηκα για να σωθώ από το δικό μου αδιέξοδο αναδυόταν συνεχώς και μου έκλεβε το χαμόγελο. Τα είχα όλα. Ενα υπέροχο σπίτι, έναν γλυκό σύζυγο και το παιδάκι μου. Και τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ζήσω. Ετσι, μετά από περίπου 7 χρόνια γάμου, πήρατην απόφαση και χώρισα.

Ευτυχώς, κυρίως για το παιδί, με τον πρώην άντρα μου διατηρήσαμε μια πολύ καλή σχέση. Τα χρόνια περνούσαν και εγώ δεν είχα βρει κανέναν άξιο να σταθεί δίπλα σ” εμένα και στο γιο μου. Μέχρι που πριν 1,5 χρόνο ένιωσα αυτό που δεν περίμενα να νιώσω ποτέ μου. Ερωτα! Ποιο είναι το πρόβλημα, θα αναρωτιέστε εσείς… Η διαφορά ηλικίας. Αφού ο Μάνος, αυτό είναι το όνομα του λεγάμενου, είναι μόλις 31 χρονών.

Το πάθος μου ήταν τέτοιο που οι ηλικίες δεν μετρούσαν, αφού εγώ ένιωθα κοριτσάκι ξανά. Μέχρι που πριν από περίπου 3 μήνες κουράστηκα από το κρυφτό που έπαιζα.

Κουράστηκα να μην έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου να μου κρατά το χέρι χωρίς να ντρέπομαι. Γιατί ναι, για τον Μάνο ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν μη με χαρακτηρίσουν, μην το μάθει ο γιος μου, μην… μην….

Ο χωρισμός ήταν μια δύσκολη απόφαση και ακόμα πιο δύσκολες οι πρώτες μέρες που δεν τον έβλεπα, αφού επέστρεψα και πάλι στην παλιά μιζέρια μου. Ενα του μήνυμα, όμως, με ταρακούνησε και ο φόβος έγινε κυρίαρχο συναίσθημα. «Θα τηλεφωνήσω στην οικογένειά σου και θα τα πω όλα», έγραφε λιτά και απέριττα ο θρασύτατος Μάνος. Τρομοκρατημένη τον πήρα τηλέφωνο να δω τι θέλει από μένα. «Αν δεν είσαι μαζί μου, θα τα χάσεις όλα», μου είπε. Τότε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Ο τρόμος με κυρίευσε και τον παρακαλούσα να μην πει απολύτως τίποτα. Μέχρι που πριν μια εβδομάδα, κάποιος άγνωστος ξεκίνησε να τηλεφωνεί στο γιο μου και να του λέει ότι η μητέρα του δεν είναι αυτή που νομίζει. Βρίσκομαι με μεγάλο δίλημμα. Να πω στο γιο μου για τον κρυφό δεσμό μου; Ή να βγάλω τον Μάνο τρελό; Χτυπάει το τηλέφωνο και φεύγει η καρδιά μου από τη θέση της νομίζοντας ότι είναι αυτός. Φοβάμαι ότι αν τα αποκαλύψω όλα στο γιο μου δεν θα θέλει να με ξαναδεί στα μάτια του… και αυτό το παιδί είναι η μόνη μου χαρά…

 

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : athensmagazine.gr

Related posts