ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού αχλάδι

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού αχλάδι

Υλικά
500γρ αχλάδια μικρά
450γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ φλιτζάνι νερό

Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα
Στο τέλος το χυμό και τη φλούδα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλαδάκια και αφαιρούμε το κουκούτσι και το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο. Τα τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα στην οποία έχουμε προσθέσει νερό και χυμό από 1 λεμόνι, ώστε να μη μας μαυρίσουν μέχρι να τα βράσουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το 1 ½ φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τα αχλάδια στραγγισμένα από το νερό στο οποίο τα είχαμε βυθίσει. Βράζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει εντελώς και να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γαρύφαλλο και το χυμό από το λεμόνι και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : neadiatrofis.gr

Related posts