Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σε βιβλίο της πέμπτης δημοτικού υπάρχει εικόνα που δείχνει ανθρώπους να αλέθονται μέσα σε τεράστιο μπλέντερ!

Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» του βιβλίου Φυσικής της Ε’ Δημοτικού με τίτλο : «ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ», στο κάτω μέρος των σελίδων (19-20) διακρίνεται ένα μπλέντερ, μέσα το οποίο φαίνεται να αλέθεται κάτι που φαινομενικά θυμίζει… βίδες – ζυμαρικά.

Αν όμως κανείς προσέξει καλύτερα την εικόνα, θα διαπιστώσει έντρομος πως μέσα στο μπλέντερ αλέθονται άνθρωποι που πνίγονται στο αίμα και όχι αθώα… ζυμαρικά. Μιλάμε, βέβαια, για βιβλίο που βρίσκεται στα χέρια μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Η συγκεκριμένη εικόνα είναι έργο του εκκεντρικού Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο, ο οποίος είναι γνωστός για τα προκλητικά του έργα, είτε τύπου manga, είτε σε ζωγραφική, βίντεο, φωτογραφία.

Στη χώρα του θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους εκφραστές της σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης.

Το έργο, ακρυλικό σε μουσαμά, ονομάζεται «Μπλέντερ» και έχει διαστάσεις 290Χ210,5 εκατοστά. Σήμερα ανήκει στη συλλογή Τακαχασάκι και εκτίθεται στην πινακοθήκη Μιζούμα.

 

πηγή: kontranews.gr

 

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!