ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Εξιχνιάστηκε πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Ρόδος: Εξιχνιάστηκε πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Μια πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και όπλων εξιχνίασαν την Παρασκευή οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Ήδη έχει συλληφθεί ο Χ. Χ. του Μ. 34 ετών, έγγαμος, κάτοικος Ρόδου ενώ αναζητείται ο Μ. Ε. του Μ. 39 ετών, κάτοικος Χανίων Κρήτης.
Μετά από προληπτικούς ελέγχους σε μεταφορικές εταιρείες του νησιού, με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών, το πρωί της 13ης Μαρτίου 2015 εντοπίστηκε σε μεταφορική εταιρεία στην λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου,  καταψύκτης μάρκας «Inventor», στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε συσκευασμένη σε καμουφλαρισμένες με καφέ μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Βρέθηκε συγκεκριμένα μία συσκευασία με πλήθος πλαστικών συσκευασιών στο εσωτερικό της, στις οποίες υπήρχε καφές, προκειμένου να ξεγελάσει τους σκύλους ανιχνευτές ναρκωτικών κατά τη μεταφορά της.

Στο εσωτερικό της υπήρχε ποσότητα 10.150 γραμμαρίων κάνναβης αλλά και ένα αυτόματο πολεμικό τουφέκι τύπου Kalashnikov και μια γεμιστήρα!
Ως αποστολέας του καταψύκτη φερόταν ένα άτομο με στοιχεία Ι. Π., κάτοικος Ρεθύμνου Κρήτης και ως παραλήπτης ο πρώτος κατηγορούμενος. Η αποστολή συνοδευόταν με εντολή παράδοσης σε ένα άτομο με στοιχεία Μ. Σ.
Από τον έλεγχο της αποστολής διαπιστώθηκε ότι ο καταψύκτης είχε σταλεί από το Ρέθυμνο την 10η Μαρτίου 2015, μέσω Αθήνας και έφτασε στη Ρόδο το απόγευμα της 12ης Μαρτίου 2015.
Την 14.00 ώρα της 13ης Μαρτίου 2015 παρουσιάστηκε στην εταιρεία μεταφορών ο πρώτος κατηγορούμενος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα το ΑΤ Αρχαγγέλου.
Επέβαινε σε φορτηγό αυτοκίνητο και όταν τοποθέτησε στην καρότσα τον καταψύκτη συνελήφθη.
Από την έρευνα που έγινε βρέθηκε σε τσαντάκι που έφερε μαζί του το χρηματικό ποσό των 2.390 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού. Εκεί βρέθηκε μια πλαστική σακούλα με κάνναβη μικτού βάρους 617 γραμμαρίων, μία πλαστική σακούλα με κάνναβη μικτού 227 γραμμαρίων, μία πλαστική σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 6,8 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 12,4 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική  συσκευασία με MDMA μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, ένα δισκίο του ecstasy με το λογότυπο «Warner Bros», δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα περίστροφο, διαμετρήματος 38 cal, 10 κάρτες sim διαφορετικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και 25 ευρώ.
Προανακρινόμενος υποστήριξε ότι του είχε στείλει τον καταψύκτη με τα ναρκωτικά και το Kalasnikov, o δεύτερος κατηγορούμενος, τον οποίο είχε γνωρίσει πριν από ένα μήνα στην Κρήτη.
Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι το ονοματεπώνυμο παραλήπτη και αποστολέα που αναφέρονταν στο έγγραφο της φορτωτικής ήταν ψευδές.
Ο πρώτος δράστης οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, που του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε για τα περαιτέρω στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

 
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts