ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΡΟΔΟΣ : Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος τσιγγάνος που ρήμαξε τα σπίτια

ΡΟΔΟΣ : Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος τσιγγάνος που ρήμαξε τα σπίτια

Ήταν μικρός αλλά τα…έργα του μεγάλα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 17χρονος αθίγγανος ο οποίος έκλεβε συσκευές κινητών τηλεφώνων από σπίτια της περιοχής μας και τα παρέδιδε στην μητέρα του!

Σε βάρος του ανήλικου δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντεισαγγελέως ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του δύο φορές (1η και 15η) το μήνα στον επιμελητή ανηλίκων.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και η 42χρονη μητέρα του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου η οποία επίσης χθες απολογήθηκε στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 17χρονος αθίγγανος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, κατηγορείται για συνολικά επτά κλοπές που διέπραξε σε σπίτια της Ρόδου, ενώ μέρος των κινητών τηλεφώνων βρέθηκαν στην κατοχή του ιδίου αλλά και της μητέρας του και κατασχέθηκαν.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τον νεαρό ΡΟΜΑ ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014 το πρωί όταν μπήκε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου με σκοπό την κλοπή, αλλά έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κλήθηκαν και μετέβησαν άμεσα στο σημείο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα ο ανήλικος δράστης είχε διαπράξει 6 ακόμη κλοπές από κατοικίες στην πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια παρέδιδε τα κλοπιμαία στην μητέρα του.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες κλοπές για τις οποίες διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
• Μία εβδομάδα πριν την σύλληψη του αφαίρεσε από διαμέρισμα 1ου ορόφου ένα κινητό τηλέφωνο

• Δέκα ημέρες πριν την σύλληψη του απογευματινές ώρες, μπήκε από ανοικτή πόρτα σε κατοικία ημεδαπού και αφαίρεσε δυο κινητά τηλέφωνα τα οποία βρέθηκαν από ένα στην κατοχή των συλληφθέντων και αποδόθηκαν στο δικαιούχο

• Την 13.11.2014 το απόγευμα αφαίρεσε από αυλή κατοικίας ένα τσαντάκι ημεδαπού που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα

• Την 11/12.11.2014 βραδινές ώρες μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγειο διαμέρισμα ημεδαπού και αφαίρεσε τσαντάκι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα

• Τρεις εβδομάδες πριν την σύλληψη του μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε ισόγεια κατοικία και αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγεια κατοικία ημεδαπού και αφαίρεσε τσαντάκι που περιείχε χρήματα και χρυσαφικά μικρής αξίας.

Σημειώνεται ότι, πέντε από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν είχαν καταγγελθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : rodiaki.gr

Related posts